12 podmorničarjev vključenih v snemanje sodelavk med prhanjem

by Urednik

ZAKLJUČENA PREISKAVA ŠKANDALA NA AMERIŠKI PODMORNICI USS WYOMING

Kriminalistična preiskava skrivnega snemanja žensk na krovu podmornice USS Wyoming (SSBN 742) in distribucije videov je zaključena, poroča Navy Times. Škandal se je dogajal v letu 2014, preiskovati pa so ga začeli 14. novembra 2014, po prijavi prizadetih mornark.

Preiskava ameriške mornariške preiskovalne službe (NCIS – Naval Criminal Investigative Service) je (zaenkrat še neuradno) pokazala, da je bilo v škandal s snemanjem podmorničark med prhanjem vključenih kar 12 članov (moškega spola) posadke podmornice. En izmed njih naj bi posnetke naredil, preostalih 11 pa naj bi jih videlo, vendar tega niso naznanili nadrejenim. Posnetki (vsaj 7), za katere je javnost izvedela v začetku decembra 2014, so nastali z mobilnimi aparati in fotoaparati. Na posnetkih naj bi bile 3 ali 4 različne ženske med slačenjem in prhanjem, meniji uradniki Ameriške mornarice. NCIS bo poročilo predalo višjemu sodstvu v teh dneh, izrek kazni pa se pričakuje v prihodnjih mesecih.

Na balistični podmornici USS Wyoming (SSBN 742) razreda ohio je nameščenih približno 140 mornarjev in 15 častnikov. USS Wyoming je bila ena izmed prvih podmornic, ki so v letu 2011 sprejele ženske na krov. Ameriška mornarica je sicer začela ženske pripadnice za delo na podmornici usposabljati pred približno štirimi leti, vse pa je pripravljeno, da jih zaposlijo tudi na jurišnih podmornicah razreda virginia. Ameriška mornarica je vključitev žensk v posadke podmornic do sedaj ocenjevala kot izredno dobro.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

Na ameriški podmornici skrivaj snemali ženske med prhanjem

Član posadke ameriške balistične podmornice USS Wyoming je osumljen snemanja in distribucije videoposnetkov mornark med slačenjem ter prhanjem.

 

Zaradi “ljubezenske afere” odstavljena prva britanska poveljnica vojaške ladje

Prva ženska poveljnica britanske Kraljeve mornarice je morala pred dnevi zapustiti poveljniško mesto na fregati HMS Portland, potem ko je osumljena razmerja z enim od mornarjev.

 

KNJIGA: Podmorničarstvo Jugoslavije

Avtor: več avtorjev

Društvo PODMORNIČAN Ljubljana je v sodelovanju s kolegi iz Beograda in Pulja sredi poletja 2014 v slovenskem jeziku izdalo knjigo Podmorničarstvo Jugoslavije, ki zajema celotno obdobje zgodovine podmorničarstva na jugovzhodni obali Jadranskega morja. Kot pravijo v društvih:  “Podmornic ni več, mi pa smo še tu!” in “Nekoč nas ne bo, ostala pa bo ta monografija!” nam ta knjiga prenaša spomine, dejanja in delovanje podmorničarjev na območju bivše Jugoslavije, v katerih je sodelovalo tudi mnogo Slovencev.

Redna cena: 59,90 eur, znižana cena za bralce revije Obramba: 52,90 eur

poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikelpoštnina le 1,00 eur

Povezani članki