Air Greenland oddal božično naročilo za letala A330neo  

by Urednik

GRENLANDSKI LETALSKI PREVOZNIK Z NOVIMI, BOLJ EKONOMIČNIMI LETALI

Grenlandski letalski prevoznik Air Greenland je zadnja letalska družba, ki je naročila Airbusovo širokotrupno letalo naslednje generacije A330neo. Novi A330-800 bo nadomestil starejše letalo Airbus A330-200ceo na letalskih linijah, ki povezujejo arktični otok z Dansko od konca leta 2022 dalje.

 Jacob Nitter Sørensen, direktor podjetja Air Greenland, je ob tem dejal: “A330neo bo postal temeljni del flote Air Greenland. Novo letalo bo v prihodnjih letih popotnikom na Grenlandijo in z nje ponujalo edinstveno izkušnjo leta, hkrati pa bo imelo kar najnižji možni ogljični odtis. A330neo se odlično prilega zelo zahtevni nalogi zagotavljanja varnih in učinkovitih  ter celovitih potniških in tovornih letalskih storitev na Grenlandijo in iz nje. “

“Veseli nas, da Air Greenland obnavlja zaupanje v družino A330 in se pridružuje vedno večjemu številu operaterjev, ki izberejo letalo A330neo kot logično nadomestilo za starejša letala svojih flot,” je povedal Christian Scherer, glavni komercialni direktor Airbusa. ” Značilna rdeča barva letalske družbe, postavljena v okolje Arktike, ob koncu leta, ki je bilo za našo celotno industrijo hudo, je poskrbela za nekaj božičnega veselja.”

Airbus A330neo je potniško letalo nove generacije, ki temelji na lastnostih predhodnika A330ceo in pridobitev ter izboljšav, razvitih za letalo najnovejše tehnologije A350. Opremljen s prostorno in udobno kabino ponuja A330neo potnikom edinstveno izkušnjo z najnovejšo generacijo sistemov za zabavo med letom in povezljivostjo. Zagotavlja tudi izjemno učinkovitost – s 25% nižjo porabo goriva na sedež v primerjavi z letali  prejšnje generacije.

Pripravil: B. Knific, foto: Airbus

Povezani članki