Ameriški pilot: Skriti “nevidnega” F-22 pred ruskimi sistemi zračne obrambe

by Urednik

BI LAHKO RUSIJA NA BLIŽNJEM VZHODU PRIŠLA DO INFORMACIJ O AMERIŠKEM NAPREDNEM OROŽJU?

ZDA naj v Siriji ne bi smele uporabljati svoje najnaprednejše in najsodobnejše vojaške tehnologije, saj Ruska vojska lahko sestreli tudi “nevidna” letala, trdi ameriški vojaški pilot Jahara Matishek.

Rusija tako v Siriji uporablja svoja nova protiletalska sistema pancir-S1 (SA-22 greyhound) in S-400 triumf (SA-21 growler) in tako bo prišla do skrivnosti najnaprednejših tehnologij v ameriškem arzenalu. Major Jahara “Franky” Matishek meni, da Rusija nadzoruje tudi ameriška večnamenska bojna letala pete generacije, ki so prvikrat nastopila v bojnih akcijah prav nad Sirijo v letu 2014.

“Takšne vojaške igre v vojnih pogojih, vzporedno z aktivnostmi ruskih obveščevalcev, nudijo Rusom prostor, čas in nujne informacije za okrepitev svojih obrambnih sistemov,” razmišlja Matishek. Zagotovo bodo te podatke uporabili za izpopolnjevanje lastnih sistemov zračne obrambe v spremljanju ameriških letal, nadaljuje in meni, da bi morale zaradi tega Ameriške letalske sile (USAF) umakniti radarsko slabo zaznavna (stealth) letala F-22 iz sirske operacije.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki