Britanski poslanec: “NATO ni pripravljen na napad Rusije”

by Urednik

ZVEZA NATO NIMA PRIPRAVLJENEGA ODGOVORA NA MOREBITEN RUSKI NAPAD

Severnoatlanstko zavezništvo ta trenutek “ni dovolj dobro pripravljeno, da bi reagiralo na rusko grožnjo kateri od držav članic zveze Nato”, navaja poročilo britanskih poslancev. Po njihovem mnenju “v Natu morda ne bilo dovolj kolektivne politične volje za izvedbo koordinirane akcije za odbitje napada,” prenaša sporočilo BBC. Poročilo poslancev še navaja, da bi Nato pakt še posebej težko nudil odpor v  primeru takoimenovane asimetrične bojne taktike Rusije.

Po njihovem mnenju “tveganje napada Rusije na članico zveze Nato resda ni veliko, vendar pomembno”. Ruska taktika naj bi se hitro menjala – sem zdaj sodijo tudi kibernetični napadi, informacijska vojna ter podpora neregularnim separatističnim enotam, ko bojna delovanja izvajajo oboroženi civilisti skupaj z ruskimi enotami za posebne naloge v uniformah brez obeležij,” prenaša BBC izjavo poslanca Roryja Stewarta, ki je bil kot vojak angažiran na Balkanu, v Afganistanu in Iraku.  “To taktiko naj bi Rusija že uporabila v Ukrajini, da bi destabilizirala položaj v državi, ki je partnerica Nata, in bi priključila del njenega ozemlja in paralizirala njeno sposobnost reagiranja na dogodke,” je še izjavil britanski poslanec.

Podobno je že maja ugotavljala nemška vlada, da zveza Nato ni sposobna braniti baltskih držav pred Rusijo, za odgovor na ruski napad pa bi potrebovali kar 6 mesecev, o čemer smo več pisali v spodnjem članku.

Pripravil: B. Knific, foto: Wikipedia

SORODNE NOVICE:

“NATO bi potreboval 6 mesecev za odgovor na ruski napad”

Ob morebitnem vojaškem napadu Rusije zveza NATO ne bi bila sposobna braniti Estonije, Latvije ali Litve, za odgovor na napad Ruske vojske naj bi namreč potrebovali kar 6 mesecev.

Povezani članki