HK predstavil novo pištolo VP9 brez zunanjega kladivca

by Urednik

Heckler & Koch predstavil novo pištolo VP9 brez zunanjega kladivca

Nemški proizvajalec orožja malega kalibra Heckler & Koch (HK) je danes na ameriškem tržišču predstavil svojo novo pištolo brez zunanjega kladivca, ki so jo poimenovali VP9.

Pištolo VP9 kalibra 9 mm so razvijali več kot štiri leta, njen prihod pa zaznamuje vrnitev Heckler & Kochovih pištol brez zunanjega kladivca. Podjetje Heckler & Koch je s svojima modeloma VP70 in P7 oralo ledino v razvoju tovrstnih pištol že pred več ko 35 leti.

“Heckler & Koch je dobro znan po inovativnih in zanesljivih izdelkih vrhunske kakovosti, tako v ZDA, kot na mednarodnih trgih. Nova pištola VP9 je prav tak izdelek. Pištola je prestala praktično vsa znana testiranja – preizkuse s padcem po NATO in NIJ standardih, preizkuse v ekstremnem okolju, vzdržljivostne strelske teste in najbolj celovito testiranje s strelivom kalibra 9 mm najrazličnejših vrst. Vsa preizkušanja je prestala z odliko,” je dejal Wayne Weber, predsednik ameriške podružnice HK-USA.

Za pištolo VP9 velja Heckler & Kochovo omejeno doživljenjsko jamstvo, zasnovali in izdelujejo pa jo v Oberndorfu v Nemčiji, kar je dodatno jamstvo za kakovost in vzdržljivost, po katerem je HK znan. Cena VP9 je presenetljivo ugodna, v maloprodaji naj bi znašala 719 ameriških dolarjev. Naprodaj bo predvidoma že julija letos. Več o novosti Heckler & Koch si preberite v reviji Obrambi, julij 2014, ki izide 3.7.2014!

Pripravil: Rok Štupar, foto: GH&G

VIDEO: Streljanje s pištolo HK VP9 na strelišču

Povezani članki