Iraška vojska začela s proizvodnjo raket za boj z ISIS-om

by Urednik

IRAŠKE SILE SE PRIBLIŽUJEJO MESTU RAMADI

Iraška vojska je zagnala proizvodnjo raket kratkega dosega, ki so jih poimenovali zolfaqar in jih bodo skupaj z milicami kmalu uporabili v spopadih z Islamsko državo (ISIS) v zahodnem Iraku, poroča FNA.

Iraške sile so do sedaj že izdelale 120 rakete zolfaqar, ki v dolžino merijo dva metra in imajo doseg dva kilometra, prvič pa naj bi jih v spopadih z ISIS-om že v naslednjih dneh uporabili v regiji Khalediya v provinci Anbar.

V prvih dneh oktobra 2015 je Iraška vojska skupaj z šiitskimi in sunitskimi milicami okrepila svoje delovanje v iraški provinci Anbar, kjer so pripadnike Islamske države sprožili velike ofenzive s severa, juga in zahoda.

Dne 1. oktobra, iraške vojske in prostovoljne sile okrepiti svoje vojaške operacije v zahodni provinci Anbar. Iraške sile sprožila velike ofenzive na ISIL teroristov v Anbar na severu, jugu in zahodu.

Iraška vojska in milice se vse bolj približujejo mestu Ramadi, prestolnici province Anbar, ki jo je ISIS zavzel maja 2015. Iraški vojaki so v zadnjih dneh premagali nasprotnike v okoliških krajih Albu Faraj, al-Borisheh in Zankoureh.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki