ISIS uničil še dva turška tanka leopard 2 v Siriji

by Urednik

ISLAMSKA DRŽAVA ŠE NI POPOLNOMA “RAZBITA”

Pripadniki Islamske države (SIS, Daesh) so na spletu objavili posnetke uničenja dveh turških glavnih bojnih tankov leopard 2 med spopadi v Siriji. Turška vojska naj bi se po nekaterih informacijah na sirskem ozemlju bojevala z okoli 50 tanki tega tipa.

Pripadnikom Islamske države je uspelo v bližini severnega sirskega mesta Al-Bab s protitankovskimi vodenimi raketami (ATGM) v dveh dneh zadeti in uničiti dva turška tanka leopard 2A4. Vojaški strokovnjaki menijo, da so skrajneži uničili tanka z enim izmed sovjetskih protioklepnih raketnih sistemov 9K111 fagot ali 9M113 konkurs.

Podobna novica o uničenju turškega tanka leopard 2 v bližini Al-Bab je prišla v javnost že pred dobrim tednom. Takrat naj bi bili huje ranjeni štirje vojaki, medtem ko o žrtvah tokratnega napada še ni informacij.

Asad: ISIS je močan zaradi podpore nekaterih držav

Po novicah o osvoboditvi Alepa s strani Sirske vojske, kot tudi kontranapadu Islamske države in ponovnem zavzetju starodavnega mesta Palmira, se je ruskim medijem oglasil tudi sirski predsednik Bašar Asad, ki je potožil nad pomočjo nekaterih držav skrajnežem Daesh-a.

Asad trdi, da militantna skupina Daesh ni močna sama po sebi, temveč jo je tako naredila dobra podpora predvsem zahodnih in regionalnih držav. Kot pravi, dobiva Islamska država moč s podporo v denarju, investicijah v naftna polja in podpori letali ameriških zaveznikov.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki