“Islamska država (ISIS) je tajna operacija ameriških obveščevalnih služb”

by Urednik

AMERIŠKI PROFESOR NAMIGUJE, DA SO PRIPADNIKE ISIS IZŠOLALI AMERIŠKI OBVEŠČEVALCI

Islamska država v Iraku in Siriji (ISIS)  je tajna obveščevalna operacija s strani Združenih držav, katere cilj je nadaljnje stopnjevanja krize v Iraku, je dejal Francis Boyle, profesor prava na univerzi v Illinoisu, novinarki RIA Novosti.

Boyle pravi, da vsi dokumenti do zdaj kažejo, da za militantno skupino ISIS (Islamic State in Iraq and the Levant/Syria) stojijo ameriške obveščevalne službe.

“Vodja ISIS-a Abu Bakr Baghdadi je preživel pet let v ameriškem centru za pridržanje, kot tudi trije od štirih vojaških poveljnikov so bili priprti s strani ameriških sil. Torej, mislim, da je ISIS res tajno vojaško posredovanje ZDA, da določi precedens z rastjo ZDA v Iraku. “

Boyle pravi, da so pripadniki ISIS-a bili deležni naprednega sofisticiranega vojaškega usposabljanja, za katerega predvideva, da sta ga vodila Pentagona in CIA.

“Glavni cilj operacije je uničiti Irak kot državo, tako da ne bo več stala na poti imperialnim modelom ZDA in Izraela v regiji. Drugi cilj je nadzor nad nafto v regiji,” je poudaril Boyle .

Čeprav so ameriške oblasti napovedale, da v posredovanje v Iraku ne bodo vključili kopenskih sil, čemur Boyle ni verjel, pa je predsednik Barack Obama tja že poslal 800 pripadnikov specialnih sil (po tem intervjuju še 130), da svetujejo Iraški vojski in usmerjajo zračne napade na sile ISIS-a v Iraku. Profesor Boyle napoveduje zaostritev konflikta.

Boyle je poudaril, da ameriške oblasti niso dobile dovoljenja od kongresa, da gredo v vojno v Iraku. “Argument Obamove administracije uprave je bil, da so imeli soglasje iraške vlade. Vendar pa to ni izgovor, saj nimajo soglasja ameriškega kongresa, ki predstavlja ameriški narod, in drugič, v Iraku ni nobene vlade, “je dejal in pripomnil, da je ameriška vlada namestila Malikija kot svojo lutko in ga zdaj z novo.

“Obama je jasno prekršil klavzulo vojaške moči iz ustave kot tudi Resoluciji o vojnih pooblastilih, in to sta sumljivi dejanji,” zaključi intervju profesor Francis Boyle.

Pripravil: A. Knific, foto: Twitter, You Tube

Povezani članki