Kalašnikov odslej tudi kot kot modna znamka

by Urednik

KONCERN KALAŠNIKOV BO IZDELOVAL TUDI OBLAČILA

Ruski orožarski koncern Kalašnikov načrtuje razširitev svoje proizvodnje izven orožarskega področja: pod svojim imenom bo začel izdelovati oblačila, modne dodatke in spominke.

Do konca leta 2016 naj bi tako odprli 60 prodajaln, ki bodo prodajale proizvode (po novem tudi) modne znamke Kalašnikov. Direktor trženja tega ruskega koncerna Vladimir Dimitrijev je za ruske medije izjavil, da je družba zaradi protiruskih sankcij “povsem resno proučila marketinško politiko” in se bolj preusmerila na domače kupce. Dejstvo je, da je Kalašnikov večino – skoraj tri četrtine lovskega in športnega orožja – prodal na trgih Evropske unije in ZDA.

“Kalašnikov je svetovna znamka, zato povsem upravičeno pričakujemo, da bodo oblačila in spominki z našo etiketo med kupci prav tako iskani, kot naši glavni proizvodi”, razmišlja Dimitrijev.

Kdo bo oblikoval športna in vsakodnevna oblačila za zdaj še niso odkrili, pričakujejo pa, da bodo kolekcijo predstavili v okviru foruma “Armada 2016” septembra letos v moskovskem predmestju Kubinka, znanem po svojem Centralnem muzeju oklepno-tankovske in oborožitvene tehnike. Na tem istem dogodku bo Kalašnikov predstavil tudi novo, posodobljeno linijo ognjenega orožja.

V prizadevanjih za popularizacijo in promocijo svoje blagovne znamke pa Kalašnikov ni osamljen, prvi si je tega v Rusiji domislil “Uralvagonzavod” in tako je danes moč kupiti majice, kape, jakne, torbe in obutev s podpisom tega brenda.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Sodobne vojaške puške - posebna izdaja revija Obramba

Povezani članki