Kalašnikov pokrovitelj Evropskega prvenstva praktičnih strelcev (IPSC)

by Urednik

KALAŠNIKOV BO SPONZORIRAL EVROPSKO PRVENTSVO IPSC 2015 NA MADŽARSKEM

Prvi mož koncerna Kalašnikov Aleksej Krivoručko in predsednik Mednarodne zveze za praktično streljanje (IPSC) Alain Jolie sta podpisala pogodbo o sponzorstvu Evropskega prvenstva IPSC v disciplini puška, ki bo od 21. do 26. junija 2015 na Madžarskem. V koncernu Kalašnikov si prizadevajo, kot pravijo, za nadaljnjo promocijo varnega ravnanja z orožjem, prav tako pa tudi za popularizacijo strelskega športa  po svetu.

Danes koncern kalašnikov razvija in proizvaja široko paleto civilnega orožja, zato je evropsko prvenstvo praktičnih stelcev – IPSC (International Practical Shooting Confederation) – zelo pomemben dogodek za promocijo njihovih proizvodov, meni prvi mož koncerna Aleksej Krivoručko. Po njegovih besedah je razvoj strelskega športa v svetu ena od prioritet koncerna, zato si prizadevajo, da bi postali glavni sponzorji svetovnega prvenstva IPSC 2016 v disciplini puška (poletg tega imajo praktični strelci še disciplini pištola in šibrenica).

Koncern Klašnikov danes izdeluje in prodaja puške za lov ter športno streljanje pod blagovnimi znamkami Kalašnikov,  Bajkal in Ižmaš. Na evropskem prvenstvu praktičnih strelcev v disciplini puška bo na Madžarskem tako sodelovalo pet ruskih – ženskih in moških – moštev s skupaj 43 strelkami in strelci, vsi pa bodo opremljeni s puškami koncerna Kalašnikov.  Uporabljali bodo puške – karabinke  sajga MK (model 107) s prirejeno avtomatiko. Puška model sajga 107 je prirejena prav športnemu streljanju, karabinka je civilna, polavtomatska izvedba puške AK-108, izpopolnjena tako, da minimalizira odsun, ki vpliva na hitrost streljanja in pa natančnost.

V zvezi IPSC računajo, da bo na prihajajočem evropskem prvenstvu IPSC sodelovalo več kot 500 strelcev.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki