Američani odkrili rusko vojaško skrivnost: Rakete, ki sestreljujejo satelite

by Urednik

V RUSIJI NAJ BI ŽE PREIZKUSILI NOV RAKETNI SISTEM A-235 NUDOL

V Rusiji so preizkusili raketo sistema protiraketne in protiletalske obrambe A-235 nudol, ki naj bi zamenjale obstoječe sisteme A-135 amur v protiraketni obrambi Moskve.

Vodja Vesoljskega poveljstva Letalskih sil ZDA, general John E. Hyten je konec novembra 2015 izjavil, da Rusija in Kitajska razvijata in izdelujeta oborožitvene sisteme, ki bi lahko ogrozili za ZDA življenjsko pomembne satelite.

Kot ga je citiral časopis Colorado Springs Gazette, ti dve državi razvijata (napadalne) zmogljivosti, ki jih zaskrbljujejo. Ameriški vojaški analitiki trdijo, kako ogrožanje satelitov v vesolju kaže strateško ranljivost ZDA. Rusi lahko vržejo iz uporabe obveščevalne linije, navigacijo 8n komunikacije, ki so kritično pomembne za izvajanje vojaških operacij in zaščito civilne infrastrukture, navaja Washington Free Beacon.

Poveljnik protiraketne obrambe 1. armade zračne in protiraketne obrambe Rusije Andrej Cheburin je sporočil, da je sistem protiraketne obrambe Moskve neposredno povezan s sistemi za raketne napade in opazovanje vesoljskega prostora, navaja Ruska gazeta. “Protiraketna obramba Moskve predstavlja kompleksen in zapleten avtomatski sistem, sestavljen iz informacijskih tehnologij in ognjenih sredstev,” je še poudaril Cheburin.

A-235 Nudol (rusko: Система А-235 / РТЦ-181М / Нудоль) je ruski protibalistični raketni sistem v razvoju, ki bo namenjen za obrambo pred jedrskim napadom na Moskvo in osrednje ruske industrijske regije. Glavni razvijalec protiraketnega obrambnega sistema A-235 je podjetje PVO Almaz-Antey, z njim pa želijo Rusi nadomestiti sedanji sistem A-135. Raketni obrambni sistem A-235 bo uporabljal radar Don 2NP/5N20P s posodobljeno programsko in strojno opremo.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

SORODNE NOVICE:

VIDEO: Zapuščen objekt ruskega protiraketnega ščita

Ruska televizija RT je objavila posnetek zapuščenega, a še vedno futurističnega objekta Ruske vojske, ki je bil del protiraketnega ščita ruskega glavnega mesta Moskve.

Moskvo bo branil superračunalnik

Ruska oborožitvena sistema S-500 in A325 samolet-M sta sama sposobna zapreti ter zaščititi nebo nad Rusijo in Skupnostjo neodvisnih držav pred balističnimi raketami.

 

Povezani članki