Ameriška vojska bo integrirala kupolo brez posadke v tank abrams

by Urednik

NOVA IZVEDENSKA AMERIŠKEGA TANKA M1 ABRAMS

Ameriška vojska namerava integrirati kupolo brez posadke v ikonični glavni bojni tank abrams, pravi kongresnik Tim Ryan, ki je v avgusta obiskal Joint Systems Manufacturing Center v Limi in se srečal z zaposlenimi, ki v tovarni izdelujejo tanke abrams.

Glede na izjavo kongresne ekipe je Ryan dolgoletni zagovornik Joint Systems Manufacturing Centre v Limi, nazadnje je uporabil svoj politični položaj v močnem odboru za proračunska sredstva ameriškega kongresa, da bi zagotovil 65 milijonov dolarjev za nadgradnjo glavnega bojnega tanka M1 abrams.

»Tanke abrams delavci iz Ohia ponosno gradijo že več kot štiri desetletja. Ponovno sem videl to vrhunsko delo iz prve roke in izjemno sem ponosen, da sem svoj položaj v kongresu izkoristil za gradnjo našega uspeha tukaj v Limi. Ne samo, da bo financiranje, ki sem ga pomagal zagotoviti, podpiralo zaposlene, ki vsak dan delajo pri izdelavi tanka, ampak bo zagotovilo tudi sredstva, potrebna za izboljšanje bojnega zmogljivosti tanka,« je dejal Ryan.

Financiranje, ki ga je zagotovil kongresnik Ryan, bo podaljšalo življenjsko dobo tanka in vključuje tudi kupolo brez posadke. Tim Ryan je opozoril, da bo nadgradnja pripomoglo k razvoju fizične arhitekture in mehanskih zahtev, potrebnih za dodajanje avtomatskega polnilca in avtomatiziranega sistema za ravnanje s strelivom v tanku abrams, sistemu aktivne zaščite ter povečanju abramsove mobilnosti, obenem pa gre za pretvorbo arhitekture, ki bo omogočila vgradnjo pogonskega sistema s hibridnim električnim pogonom.

Pripravil: B. Knific, foto: arhivska fotografija Kevina Fleminga

 

Povezani članki