Ameriška vojska odobrila 5,3 milijarde USD za razvoj vozila flyer ITV

by Urednik

BOEINGOVO LAHKO BOJNO VOZILO ZA TRANSPORTIRANJE BO DOBILO KONKURENCO

Ameriško oborožitveno podjetje General Dynamics je od poveljstva Ameriških sil za posebne operacije (SOCOM) prejelo 5,8 milijarde dolarjev za razvoj in proizvodnjo lahkega bojnega vozila za notranje transportiranje flyer ITV (Internally Transportable Vehicles), ki ga bo moč transportirati v konvertiplanu V-22 osprey.

SOCOM bo financiral triletni program General Dynamics po katerem bodo v nedoločenem času dostavili več kot 10 lahkih oklepnih vozil ITV, hkrati pa nudili tudi logistično podporo in usposabljanje.

General Dynamicsov flyer ITV je modularno vozilo, ki lahko prečka najzahtevnejše terene huda in zagotavlja off-road zmogljivosti v vsakem vremenu. Podjetje želi razviti vozilo, ki ga mogoče na bojišču enostavno in hitro prilagoditi različnim potrebam – različne vrste bojevanja, bliskovite napade, humanitarne naloge, iskanje in reševanje, kot poveljniško vozilo in za izvidniške misije.

lahko bojno vozilo flyer ITV

Modularna oklepna zasnova vozila leteči ITV bo omogočala, da so vojaki v vseh različicah dobro zavarovani, ne glede na stopnjo ogroženosti in okolje.

O podobnem lahkem oklepnem vozilu za transportiranje phantom badger podjetja Boeing smo pisali že pred časom v spodnji novici.

Pripravil: A. Knific, foto: General Dynamics

VIDEO: Lahko bojno vozilo flyer ITV v akciji

Povezani članki