Ameriška vojska prejela ukrajinski 3D mobilni radarski sistem

by Urednik

AMERIČANI BODO DODOBRA PREUČILI UKRAJINSKO RADARSKO TEHNOLOGIJO

Ameriška vojska je pred dnevi v Orlandu prejela ukrajinski mobilni 3D protiletalski radarski sistem 36D6M1-1, so zapisali na spletni strani ImportGenius, ki spremlja uvozno-izvozno dejavnost na ladijskih dokih.

ZDA so radarski sistem zračne obrambe 36D6M1-1 kupile pri ukrajinskem državnem proizvajalcu Znanstveno-proizvodni kompleks Iskra, najverjetneje pa je namenjen temeljiti analizi tehnologij in v nadaljevanju tudi za usposabljanje.

Ukrajinsko prodajo 3D radarskega sistema ZDA je sicer poskušalo prekiniti kar nekaj ukrajinskih podjetij, ki imajo močne vezi z Rusijo, vendar jim ni uspelo, poročajo ukrajinski mediji. Znanstveno-proizvodni kompleks Iskra so obtoževali neplačevanje pravic za uporabo patentov.

36D6M1-1 je mobilni 3D radarski sistem za nadzor zračnega prostora, ki je zasnovan za uporabo kot del sodobnega sistema avtomatskega zračnoobrambnega sistema, protiletalskega raketnega kompleksa ali za odkrivanje nizkoletečih ciljev in za zagotavljanje nadzora vojaškega in civilnega zračnega prometa.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki