Dnevi odprtih vrat Slovenske vojske

by Urednik

ZANIMIVO, POUČNO IN TUDI ADRENALINSKO

Mesec maj je mesec Slovenske vojske, saj se vsako leto na široko odpirajo vrata vojašnic za vse, ki jih Slovenska vojska zanima.

Enote Slovenske vojske se predstavijo z dinamičnimi predstavitvami, na tehničnih zborih pa predstavljajo opremo in oborožitev, obiskovalci se lahko popeljejo z bojnimi vozili, za popestritev pa poskrbijo pripadniki veteranskih organizacij, Zveze slovenskih častnikov, tabornikov, reševalci, Gasilci, Civilna zaščita, Policija in mnogi drugi.

Ogledate si lahko VNL Triglav 11, letala in helikopterje 15. polka vojaškega letalstva, se popeljete z desantnim čolnom po Krki, ali s tankom v Pivki, streljate na trenažerjih, se preizkusite v metu ročne bombe, streljanju z lokom, poizkusite sestreliti helikopter na trenažerju igla, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše, ki lahko sodelujejo v različnih delavnicah ali pa se preizkusijo na otroškem ‘vojaškem’ poligonu. Za lačne je tudi poskrbljeno, saj lahko poizkusijo pravi vojaški pasulj.

Dnevi odprtih vrat so že bili  v Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu (7. maja), v Vojašnici Janka Premrla Vojka, Vipava (10. maja 2019), v Vojašnica Murska Sobota, Murska Sobota (11. maja 2019), v Vojašnici Edvarda Peperka, Ljubljana (11. maja 2019), v Vojašnici barona Andreja Čehovina, Postojna ( 11. maja 2019) in v Vojašnici Franca Rozmana Staneta, Celje (11. maja 2019).

V preostalih vojašnicah Slovenske vojske pa se bodo dnevi odprtih vrat zvrstili takole:

  • Vojašnica generala Maistra, Maribor, v soboto, 18. maja 2019,
  • Vojašnica Petra Petriča, Kranj, v soboto, 25. maja 2019,
  • Vojašnica Ivana Cankarja, Vrhnika, v soboto, 25. maja 2019,
  • Vojašnica Jerneja Molana, Cerklje ob Krki, v nedeljo, 2. junija 2019,
  • Vojašnica Boštjana Kekca, Bohinjska Bela – vadišče Mačkovec, v soboto, 8. junija 2019,
  • mornariški divizion, Piran, v petek in soboto, 6. in 7. septembra 2019,
  • Vojašnica Vincenca Repnika, Slovenska Bistrica, v soboto, 7. septembra 2019,
  • Vojašnica Stanislava Požarja, Pivka – poligon Gorice, v soboto, 14. septembra 2019.

Vabljeni!

Povezani članki