Grki razvili novo različico nadzornega radarja telemachus

by Urednik

GRŠKI HAI NADALJUJE RAZVOJ AVTOHTONEGA NADZORNEGA RADARJA

Grška letalska industrija (HAI) je razvila novo, izboljšano različico leta 2018 predstavljenega doma razvitega nadzornega radarja telemachus, je pred dnevi na twiterju  zapisal podpredsednik HAI Charalampos Papaspyros.

Nova različica telemacha (Τηλέμαχος ali Tēlemakhos, ki dobesedno pomeni ”oddaljeni bojevnik”, lik iz grške mitologije, sin Odiseja in Penelope ter osrednji lik v Homerjevi Odiseji), je nevrtljivi dopplerski radar s frekvenčno moduliranim neprekinjenim valovanjem na x-valovnem območju.

Za doseganje natančnejšega sledenja ciljem je na voljo tako vojaška kot komercialna aplikacija z nizko močjo 20-50 mW z usmeritvijo radarskega snopa. Deluje lahko v kakršnih koli vremenskih pogojih in zazna tudi brezpilotne letalnike (UAV) in druge gibljive leteče in kopenske cilje, na primer – leteče objekte z zelo majhno odbojno površino, reda velikosti brezpilotnika DJI phantom na razdalji 500 m; človek zazna na razdaljah do 1.000 m in vozilo na razdaljah do 1.500 m.

Radarski sistem, ki je težko zaznaven, je lahek in prenosljiv, mogoče ga je kombinirati z več radarji iste vrste, ki ustvarjajo mrežo s centrom za upravljanje nadzora za zaščito ciljev velike vrednosti, kot so različne vojaške naprave, letalske baze, poveljniški in nadzorni centri, mejne postojanke, kritična infrastruktura, petrokemični obrati in komunikacijski vodi.

Po potrebi se sistem lahko kombinira z dnevno/nočnimi elektro-optičnimi senzorji in tako ustvari integriran obrambni sistem pred (samomorilskimi) brezpilotnimi letali, ki predstavljajo novo grožnjo na sodobnem bojišču.

Prvič so ga predstavili na letalskem sejmu Atenski teden letenja 2018 v letalski bazi Tanagra v bližini Aten in je bil  označen (telemachus) kot prvi tržni izdelek HAI (HAI – Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία – Ellinikí Aeroporía Viomichanía ali ΕΑΒ)v zadnjih 15 letih. Za razliko od nove prenosne različice je bil ta sistem z lanskega leta predstavljen v kombinaciji radarja z dnevno-nočnim elektrooptičnim opazovalnim senzorjem, pritrjenim na stojalu.

Pripravil: Igor Božinovski, foto: YouTube

 

Povezani članki