Izraelska vojska uničila sirski topovski položaj

by Urednik

IZ SIRIJE PRILETELI DVE GRANATI V IZRAEL IN RANILI DVA VOJAKA, IZRAEL TAKOJ ODGOVORIL

Izraelska vojska je potrdila, da njene sile včeraj uničile sirski topovski položaj v severnem delu Golanske planote z raketo tamuz. Izrael je uničil sirski top kot povračilo na sirski napad izraelskih enot na mejnem prehodu, v katerem sta dva sirska izstrelka ranila dva pripadnika Izraelske vojske.
Izraelska vojska (IDF – Israel Defence Forces) je sporočila, da so ukaz za napad dobili po tem, ko sta dva sirska izstrelka padla na izraelsko ozemlje in ranila dva vojaka. Izraelci so vrnili ogenj z raketo tamuz, ki je domnevno uničila sirski top. Izraelski obrambni minister Moshe Yaalon je ob tem opozoril, da Izrael ne bo toleriral niti nenamernega obstreljevanja s strani Sirije. Da Izraelska vojska lahko strelja nazaj, pa potrebuje soglasje ministrstva za obrambo v Tel Avivu zaradi morebitnih posledic takega ukrepa.
V zadnjem letu na izraelsko ozemlje na severu priletelo na ducate zgrešenih topovskih izstrelkov kot posledica državljanske vojne v Siriji.
Po poročanju medijev je predstavnica izraelske vojske izjavila, da je do nenamerne izstrelitve granat prišlo v času intenzivnih bojev med sirskimi vladnimi silami in uporniki na območjih, ki mejijo na Izrael. Izraelska vojska bo zaradi incidenta tudi vložila pritožbo pri Združenih narodih.
VIDEO: Izraelska vojska odgovarja na sirske izstrelke

Pripravil: A.K., foto: Military Photos

Povezani članki