Izraelski obveščevalci svarijo pred pripadniki agencije CIA v Izraelski vojski

by Urednik

IZRAELSKI VOJAKI BODO ODSLEJ POZORNI NA AMERIŠKE TAJNE AGENTE

Izraelske vojaške obveščevalne službe so opozorile Izraelske obrambne sile (IDF) o možnem infiltriranju tajnih agentov ameriške obveščevalne agencije CIA v njihove vrste. Ukazali so jim, da ob vsakršnem morebitnem stiku o tem takoj poročajo nadrejenim.

Častniki in vojaki Izraelske vojske (IDF) so bili pred kratkim opozorjeni s strani Ministrstva za informacijsko varnost, ki vodi protiobveščevalno vojaško obveščevalno službo, da so pozorni na morebitne poskuse zaposlovanja agentov ameriške Centralne obveščevalne agencije (CIA), je v nedeljo (1.11.2015) poročal izraelski Channel 2.

Opozorilo je bilo naslovljeno na vse častnike in vojake Tzahala (IDF), v njem pa so dali navodila, da postanejo pozorni in poročajo o morebitnih nenavadnih indicih.

Zaenkrat ni znano zakaj so izraelske obveščevalne službe ravno sedaj izdale opozorilo. Nekaj izraelskih časopisov pa je ob novici zapisalo, da je bilo nekaj Izraelcev, ki so še pred kratkim služili vojaški rok, podvrženo dolgotrajnim zaslišanjem ob prihodu v ZDA. Mnogo ameriških judov se namreč prostovoljno udeleži služenja vojaškega roka v Izraelu.

Pripravil: A. Knific, foto: IDF

Obveščevalna dejavnost v informacijski dobi

avtor: dr. Damir Črnčec

Knjiga Obveščevalna dejavnost v informacijski dobi je namenjena tako varnostnim in obveščevalnim strokovnjakom, tistim, ki se ukvarjajo z nadzorom nad tem sektorjem, kakor tudi kritični javnosti, ki je pomemben del sodobne obveščevalne zgodbe.

Avtor se v knjigi, ki obsega 280 strani, ni osredotočil na to, da bralcem ponudi odgovore na vsa vprašanja, temveč da poskuša odgovoriti na najbolj bistvena, hkrati pa vzpodbudi razpravo o sodobnih varnostnih in obveščevalnih vprašanjih. Nekatera izmed njih so stalna in spremljajo obveščevalno dejavnost že od njenega samega začetka.

Redna cena: 29,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Kosovski heker je Islamski državi (ISIS) predajal podatke o Američanih

Policija v Maleziji sredi septembra 2015 aretirala hekerja iz Kosova, ki je prek spleta nezakonito pridobil podatke o ameriških vojakih in politikih ter jih predal pripadnikom Islamske države (ISIS).

Povezani članki