Izraelski premier Netanjahu na vojaški paradi v Moskvi

by Urednik

RUSIJA DALA IZRAELU PODATKE O IRANSKEM JEDRSKEM PROGRAMU

Izraelski premier Netanjahu bo 9. maja obiskal Moskvo in se udeležil vojaške parade ob Dnevu zmage na Rdečem trgu, kjer bo Rusija tudi letos slavnostno praznovala zmago v 2. svetovni vojni, poročajo ruski mediji.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je bil povabljen na vojaško parado v obeležitev 73. obletnice zmage v Veliki domovinski vojni, so navedli v Kremlju.  V okviru obiska se  bo Netanjahu srečal na pogovorih tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.  Urad ruskega predsednika je še navedel, da sta imela  Putin in Netanjahu telefonski pogovor prejšnji ponedeljek.  Kot je že prej navedel dejal dobro obveščeni vir v Jeruzalemu, sta voditelja  razpravljali tudi o dokumentih za skrivni jedrski projekt Irana, ki jih je objavil Izrael.

Sporočilo še pravi, da je Netanjahu obvestil Putina o novih obveščevalnih podatkih o iranskem jedrskem programu in mu priporočil napotiti v Izrael delovno skupino, da bi se temeljito seznanila z materialom. Netanjahu je pred tem dejal, da je Izrael prejel približno 100.000 papirnih in digitalnih dokumentov, ki dokazujejo, da iranski jedrski program vsebuje tajni del s šifriranim nazivom “Project Amad”.

Izraelski premier je prepričan, da je Iran kršil svoje mednarodne obveznosti s tem, da prikril informacije o programu, da bi jih prihranil za prihodnost.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki