Jeseni skupne vaje Srbske, Beloruske in Ruske vojske

by Urednik

NADALJEVANJE TESNEGA RUSKO-SRBSKEGA VOJAŠKEGA SODELOVANJA

Ministrstvo za obrambo Srbije načrtuje, da bo do konca avgusta 2016 predstavnikom oboroženih sil Ruske federacije in Belorusije sporočilo pogoje za potek vojaške vaje “Slovanska bratovščina 2016” (Slovansko bratstvo/Slavjanskoe bratstvo), za oktober pa napovedujejo vaje vojaških letalstev “Bars”, poročajo ruske RIA Novosti.

Letošnja vojaška vaja “Slovanska bratovščina” (Slovansko bratstvo 2016) bo potekala na ozemlju Srbije nekje v mesecu septembru oz. oktobru. Vojaški manevri na katerih bodo sodelovali pripadniki oboroženih sil Ruske federacije, Srbije in Belorusije predstavljajo nadaljevanje sodelovanja Zračnodesantnih sil Rusije in Specialne brigade Vojske Srbije, ki se je začelo z vajo “Srem 2014”, prav tako pripravljeno in izvedeno v Srbiji, sporočajo iz srbskega obrambnega ministrstva, lani pa je vaja “Slovansko bratstvo” potekala v bližini Novorosijska.

Prav tako bodo v Srbiji in  njenem zračnem prostoru potekali vojaški manevri “Bars 2016”. Točen datum bo odvisen od vremenskih razmer, izvajali pa jih bodo z letali Srbskega vojnega letalstva in zračne obrambe, ruski in srbski piloti pa bodo leteli v mešani sestavi posadk. Večinoma bodo uporabljali letala (letalo?! – Srbija ima letečega le enega dvoseda MiG-29UB) MiG-29 in nove helikopterje Mil Mi-17 (imajo 3), ki jih je Srbija pred nedavnim kupila v Rusiji, so še sporočili iz srbskega obrambnega ministrstva.

Na manevrih “Bars 2015” so mešano rusko-srbske posadke uporabljale ruska letala in helikopterje.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

SORODNE NOVICE:

Vojaška vaja Rusije, Belorusije in Srbije za preprečevanje izgredov

V Ukrajini so izbruhnili novi nemiri pred parlamentom, medtem pa Rusija, Belorusija in Srbija načrtujejo skupno vajo padalskih enot za preprečevanje izgredov, kot so bili na trgu Maidan v začetku leta 2014.

Srbija na rusko-beloruski vojaški vaji Slavjanskoe bratstvo-2015

Ruski obrambni minister Shoigu je napovedal novo vojaško vajo imenovano Slavjanskoe bratstvo – 2015 (Slovanska bratovščina), na kateri bosta sodelovali še Beloruska in Srbska vojska.

Povezani članki