Kitajska ekipa že na poti na tankovski biatlon

by Urednik

KITAJSKI TANKI 96A NA POTI NA TANKOVSKI BIATLON

Udeleženci mednarodnega tekmovanja v tankovskem biatlonu iz kitajske Ljudske osvobodilne armade (PLA) so že prečkali kitajsko-rusko mejo in so na poti proti vadbišču Alabino v bližini Moskve. V ruskem mestu Zabaikalsk so kitajsko ekipo, ki šteje 9 tankistov, prisrčno pozdravili predstavniki vodstva vzhodnega vojaškega okrožja Ruske vojske, nameščene v regiji Trans-Bajkal.

Ruski vojaki so pomagali kitajskim pri pretovarjanju  štirih tankov type 96A in dveh terenskih vozil iz kitajskih ozkotirnih vagonov na ruske železniške vagone. Po njih bodo kitajski tanki type 96A prepeljani  po več kot 6500 kilometrov železnice preko vse Rusije, da se udeležijo mednarodnega tankovskega tekmovanja, ki bo potekal med 26. julijem in 10. avgustom 2014 na vadbišču Alabino v bližini Moskve.

Rusko obrambno ministrstvo je na tekmovanje povabilo več kot 40 držav, na povabilo pa se je že odzvalo več kot 20 držav, vendar je udeležba nekaterih (ZDA, Nemčija, Francija, Ukrajina, Slovenija) še vedno nejasna. Razlog tiči seveda v rusko-ukrajinski krizi, zaradi česar obstaja velika verjetnost, da se večina zahodnih udeleženk ne bo udeležila tekmovanja.

Pripravil: A. Knific, foto: Asian Defence

VIDEO: Kitajski tanki ZTZ96 (type 96) na strelišču

SORODNE NOVICE:

TANKOVSKI BIATLON: Tank T-72B3 celo boljši od tanka T-90A!?

Ruska vojska pripravila testiranje nove posodobljene različice glavnega bojnega tanka T-72B3 kar na poligonu, kjer se bo odvijal biatlon – vadbišču Alabino v bližini Moskve.

Slovenska vojska bo sodelovala na tankovskem biatlonu

Slovenija je potrdila, da bo v prihodnjem letu sodelovala v tankovskem biatlonu na vadbišču v bližini Moskve.

Povezani članki