Množični desant ruskih padalcev

by Urednik

RUSIJA IZVAJA OBSEŽNE VOJAŠKE VAJE

Ruska padalska divizija, nameščena v osrednjem delu Rusije, je začela z obsežno vajo, kot odgovor na zapleteno politično in varnostno situacijo v Ukrajini.

Kot je sporočilo rusko obrambno ministrstvo so postavili enote 98. gardne padalske divizije Ruske vojske, nameščene v Ivanovu, vzhodno od Moskve,  v visoko stopnjo pripravljenosti in jih premestili na neznan kraj, da bi »preverili njihovo pripravljenost« in izvedli simulacijo bojnih pogojev.

Štiri tisoč pripadnikov, 36 transportnih vojaških letal in nedoločeno število bojnih vozil so vključili v vajo, ki bo potekala do 14. marca. Vaja bo vključevala tudi množične desante iz zraka v  katere bo  vključenih kar 3500 padalcev.

Vaja sodi v sklop številnih podobnih vojaških vaj v zahodnem delu države v teh dneh, med drugim so imele vaje enote zračne obrambe, preizkusili so bojno pripravljenost več različnih enot, naposled pa izstrelili tudi medcelinske balistične rakete. Kljub temu pa Rusija trdi, da vse omenjene aktivnosti Ruske vojske nimajo nobene povezave z dogodki na Krimu in Ukrajini.

Pripravil: B. Knific, foto: Sdrvdv

VIDEO: Ruske padalsko-desantne enote

)

Povezani članki