Nizozemska naročila srednje zaščitena vozila Iveco MTV

by Urednik

NOVA KOLESNA OKLEPNA VOZILA ZA NIZOZEMSKO VOJSKO

Iveco Defense Vehicles je sporočil, da je prejel naročilo nizozemskega ministrstva za obrambo za zagotovitev 1275 srednje zaščitenih vozil MTV 4×4.

Nabava je del nizozemskega obrambnega programa nadomestnih vozil na kolesih (DVOW – Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen), dobave pa bodo potekale med leti 2022 in 2026.

MTV – srednje taktično vozilo Iveco Defense Vehicles – je zasnovan tako, da združuje visoko taktična mobilnost 4×4, optimalne terenske zmogljivosti in visoko ravnijo zaščite posadke, skupaj z možnostjo precejšnje obremenitve s tovorom. Proizvajalec za vozilo MTV zagotavlja prepoznavni in uveljavljeni Ivecov koncept modularnost in zmogljivost sistemske integracije v vseh variantah vozil, kot so trdi zgornji del, mehak zgornji del, poltovorno vozilo, varianta reševalnega vozila in vozila za prevoz osebja za podporo vsem različnim vojaškim uporabnikom, od vojske do mornarice, letalskih sil, posebnih enot in vojaške policije.

Visoka zanesljivost, enostavno vzdrževanje in nizki stroški življenjskega cikla so bile temeljne zahteve med načrtovanjem MTV, proizvajalec pa se je usmeril k izbiri glavnih sklopov s komponentami z dokazano zmogljivostjo in zanesljivostjo za več milijonov prevoženih kilometrov v najrazličnejših in najzahtevnejših okoljskih razmerah.

V preteklih letih je Iveco Defense Vehicles nizozemski vojski dobavil številna vozila – široko paleto komercialnih in vojaških izdelkov, kot so tovornjaki z z veliko avtonomijo Iveco stralis 6×2, trakker 8×8 za vojaške gasilske enote in EuroCargo 4×4, ki jih nizozemska mornariška pehota uporablja za  dostavo na karibskih ozemljih.

To nizozemsko naročilo, pravijo pri italijanskem proizvajalcu, predstavlja pomemben mejnik pri utrjevanju strateškega partnerstva med nizozemskim ministrstvom za obrambo in Iveco Defense Vehicles, s čimer so ponovno potrdili, da so vodilno podjetje v segmentu večnamenskih vozil za obrambne in domovinske varnostne misije.

Pripravil: B. Knific, foto: Iveco

Povezani članki