Patria bo spet odpuščala (na račun Finske vojske)

by Urednik

NA POSLOVANJE PATRIJE MOČNO VPLIVA NIŽANJE OBRAMBNIH PRORAČUNOV

Vodstvo finskega proizvajalca  vojaške opreme Patria želi zmanjšati število zaposlenih v enoti Sastamala, ki proizvaja strelivo, in se že pogaja s 23-imi zaposlenimi. Še vedno pa niso potihnile niti novice iz sredine februarja o zmanjševanju zaposlenih za 230 ljudi v ostalih obratih podjetja Patria.

Tokratna gredo na račun krčenja finskega obrambnega proračuna in s tem močno zmanjšana naročila s strani Finske vojske. Enota Sastamala ima dovolj naročil do konca poletja, nadaljnja pogajanja o novih s finskim obrambnim ministrstvom pa še potekajo. “V najslabšem primeru lahko pogajanja vodijo do zaprtja tovarne in odpustitev vseh zaposlenih v Sastamali,” so sporočili iz podjetja Patria.

Prodaja v obrambnem sektorju prinese približno 85% prihodkov finskega podjetja Patria, zato se že poznajo zmanjšanja obrambnih proračunov nekaterih držav, predvsem pa finskega. Že leta 2013 so predstavniki Patrie opozarjali o možnih organizacijskih spremembah, če se bo finski obrambni proračun še naprej zniževal.

Pripravil: A. Knific, foto: Siol

Povezani članki