Prva streljanja z nadgrajenimi tanki M1A1-SA abrams

by Urednik

AMERIŠKA KOPENSKA VOJSKA ŽE PREIZKUŠA NOVO RAZLIČICO ABRAMSA

Tankisti iz  2. oklepne brigade Kopenske vojske ZDA so pred nedavnim opravili preizkusno streljanje z glavnim in podpornim orožjem nadgrajenega ameriškega tanka M1A1 SA abrams.

Streljanje je ‘’presegalo kritično’’ in bodo morali sestaviti ubojnejše posadke, je izjavil stotnik Freddy Mitchel,poveljnik tankovske čete Delta.

Po njegovem mnenju pa so prav tovrstna trenažna in preizkusna streljanja najboljša pot za ustvarjanje učinkovitih tankovskih posadk.

Med preizkušanjem so posadke tankov izpopolnjevale sposobnost sodelovanja pri uničevanju ciljev z različnih položajev z oborožitvenimi sistemi tanka abrams. Kot so navedli člani posadke, ima abrams odlično stabilizacijo, kar omogoča zelo natančen ogenj na nasprotnikove cilje. Kot zatrjujejo, so abramsi izredno učinkovito orožje v rokah izurjenih posadk. Nadgrajena različica M1A1 SA pa omogoča direktno zadevanje ciljev še na večje razdalje kot prejšnje različice abramsov.

M1A1 SA je nadgrajena različica modela osnovnega tanka M1A1 abrams, z novo opremo za opozarjanje na nevarnosti, ki grozijo oklepniku. Podrobneje in bolj obširno smo o novih abramsih in dodani izraelski aktivni zaščiti trophy pisali v Reviji OBRAMBA v člankih:

Je M1 abrams (še vedno) najboljši tank na svetu? (Revija Obramba, oktober 2016) in

Izraelska aktivna zaščita za ameriške tanke (Revija Obramba, november 2017).

Pripravil: B. Knific, foto: Dvidshub

Povezani članki