Romunski bizon na bojišču premagal ameriškega abramsa

by Urednik

ROMUNSKI TANKISTI “UNIČILI” 8 OD 11-IH ABRAMSOV

Romunska vojska je z glavnimi bojnimi tanki TR-85M1 bizonul na vojaških vajah v Nemčiji v simulaciji tankovskega spopada “uničila”  8 od 11-ih ameriških abramsov.

Romunska vojska se je z glavnimi bojnimi tanki TR-85M1 bizonul udeležila vojaške vaje 15-ih držav članic zveze Nato, ki je potekala v Hohenfelsu v Nemčiji. Na vaji so prakticirali skupne ofenzivne operacije, kot tudi napade v urbanem okolju s težkimi oklepnimi vozili.

Romunija je bila na vaji v Hohenfelsu zastopana z glavnimi bojnimi tanki TR-85 bizonul (bizon), ki tvorijo jedro oklepnih sil Romunske vojske. Tank TR-85  je Romunija razvila na osnovi sovjetskega tanka (močno posodobljena verzija) T-55, ki so ga izdelovali v 50-ih letih prejšnjega stoletja.

Med vajo sta se na bojišču v medsebojnem spopadu srečali tudi skupini romunskih tankov TR-85 bizonul in ameriških M1-A1 abrams. Po poročanju romunskih medijev, naj bi romunski tankisti “uničili”  8 od 11-ih ameriških abramsov. Romunski vojaki so kasneje povedali, da so bili po izgubljeni bitki Američani videti precej razdraženi, so zapisali v romunskem časopisu Ziari.

Romunski tank TR-85M1 bizonul

V zadnjem mesecu so v Romuniji dvakrat potekale romunsko-ameriške vojaške vaje na lokacijah v bližini meje z Ukrajino, o katerih smo več poročali v sorodnih novicah spodaj.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Romunski tank TR-85M1 na strelišču

Sorodne novice:

Romunski lovci MiG-21 zaradi razmer v Ukrajini letijo vsak dan

30/04/2014

Romunski lovci MiG-21 lancer v zraku vsak dan, romunski vojaški piloti pa že vrsto let niso leteli toliko, kot v zadnjem času, je v Transilvaniji povedal obrambni minister Dusa.

Romunski premier poletel z lovcem F-16

23/04/2014

Romunski premier Victor Ponta je med vojaško vajo kot kopilot poletel z ameriškim lovcem F-16 v vojaški letalski bazi Campia Turzii v severozahodni Romuniji.

Povezani članki