Rusija pred sklepnimi pogovori o prodaji orožja Peruju in Braziliji

by Urednik

RUSKA OKLEPNA VOZILA IN SISTEMI ZRAČNE OBRAMBE ZA PERU TER BRAZILIJO

Uradni predstavniki Federalne službe za vojaško-strokovno sodelovanje (FSVTS) in Rosoboroneksporta bodo v prihodnjem tednu opravili uradne pogovore s predstavniki Brazilije in Peruja o nakupu oklepne tehnike in sistemov zračne obrambe.
Rusija upa, da bodo dogovori sklenjeni do konca letošnjega leta, je za RIA Novosti izjavil visoki predstavnik Rosobortoneksporta.
Ruska delegacija z obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem bo Peru in Brazilijo obiskala v dneh med 14. In 17. Oktobrom. V delegaciji bosta tudi vodja FS VTS Aleksaneder Fomin in direktor Rosoboroneksporta Anatolij Isajkin.
Pogovarjali se bodo o vprašanjih vojaškega in vojaško-tehničnega sodelovanja. Kot poročajo mediji naj bi se med pogovori dogovorili o prodaji 110 ruskih oklepnikov Peruju (tanki T-90S in oklepna vozila BTR-80A) v vrednosti skupaj 700 milijonov dolarjev. Rusi so v Peruju sredi septembra že prikazali delovanje tanka T-90S na poligonu, prisotnih pa je bilo več kot 300 pripadnikov Perujske vojske in novinarjev ( galerija spodaj). Brazilija pa naj bi kupila sisteme zračne obrambe pancir – 1S in prenosne sisteme zračne obrambe igla-S v skupni vrednosti približno milijardo dolarjev.
Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos
VIDEO SPODAJ: Ruski tank T-90S in ostali oborožitveni sistemi 2013

Povezani članki