Slovenska vojska podeljuje štipendije za 14 častnikov in 250 vojakov

by Urednik

JAVNI NATEČAJ ZA PODELITEV ŠTIPENDIJE ZA POKLICNO DELO V SLOVENSKI VOJSKI ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije (MORS) je objavilo razpis za dodelitev 250 štipendij za srednješolce, ki bi se radi po koncu šolanja pridružili Slovensko vojski, in 14 štipendij za bodoče častnike.

MORS je objavil javni natečaj za podelitev 14 štipendij kandidatom za častnike izobraževalnih programov: računalništva in informatike, strojništva – letalstva, elektrotehnike, ladijskega strojništva, pomorstva in prometa – navtike, kemijske tehnologije in strojništva za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2018/2019. Ob tem bodo podelili še 250 štipendij kandidatom za vojake iz vrst srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski za šolsko leto 2018/19, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje.

Prijava za pridobitev štipendije se posreduje v pisni obliki in obsega: prijavnico, izjavo o dvojnem državljanstvu in članstvu v politični stranki, izjavo o uspehu, izjavo o vpisu, soglasje za varnostno preverjanje. Prijavo in priloge naj kandidati pošljite jo najkasneje do 31. marca 2018 na upravo za obrambo na območju stalnega prebivališča, kjer bodo nudili tudi pomoč in dodatne informacije (povezava).

Pripravil: Jure Mikelj, foto: Slovenska vojska

 

Povezani članki