Slovenska vojska že načrtuje vajo Takojšen odgovor 2015 (IR15)

by Urednik

V POSTOJNI VOJAKI IZ 6-IH DRŽAV NAČRTUJEJO VAJO IMMEDIATE RESPONSE 2015

V poveljstvu 1. brigade Slovenske vojske so s koncem lanskoletne vaje Takojšen odgovor 2014 (Immediate Response – IR14) že začeli razmišljati o konceptu prihodnjih dveh v seriji vaj IR na domačih tleh.

Skupaj s predstavniki generalštaba, logistične brigade in drugih enot Slovenske vojske ter predstavniki oboroženih sil na vaji sodelujočih držav se že vse od uspešno izvedene konference za razvoj koncepta vaje (Concept Development Conference – CDC) novembra 2014, pripravljajo za letošnjo osrednjo vajo Slovenske vojske Takojšen odgovor 2015 (Immediate Response – IR15).

Skladno z izdelanim konceptom vaje ter namenom definiranja ciljev in namena vaje poteka med 9. in 13. februarjem 2015 v postojnski Vojašnici barona Andreja Čehovina začetna načrtovalna konferenca za vajo IR15. Prisotnih je približno 150 udeležencev – predstavnikov Slovenske vojske, Oboroženih sil Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Združenih držav Amerike ter varnostnih sil Kosova.

Nosilci septembrske mednarodne vojaške vaje IR15 so Poveljstvo ameriške kopenske vojske za Evropo (USAREUR), Slovenska vojska in Oborožene sile Republike Hrvaške. Za več informacij o dogodkih, povezanih na vajo, vabljeni k spremljanju objav na spletnih straneh in družbenih omrežjih Slovenske vojske.

Pripravil: B. Knific, vir: Slovenska vojska, foto: US Army

SORODNE NOVICE:

V Postojni začetek vojaške vaje Takojšen odgovor 2014

V nedeljo se je s slovesnostjo pred Postojnsko jamo začela ena letošnja osrednja vaja Slovenske vojske – “Takojšen odgovor 2014” (“Immediate Response”), ki bo potekala vse do 30. avgusta 2014.

V nedeljo začetek vaje “Immediate Response 2014″

V Postojni bo v nedeljo, 17. avgusta 2014, slovesna otvoritev mednarodne vojaške vaje “Takojšen odgovor 2014” (“Immediate Response”), ki bo potekala od 18. do 30. avgusta v Sloveniji, na Hrvaškem in Nemčiji.

Povezani članki