Slovesnosti ob 25. obletnici delovanja Slovenske vojske

by Urednik

15.MAJ PRAZNUJEMO DAN SLOVENSKE VOJSKE

Slovenska vojska je minuli vikend praznovala 25. obletnico obstoja, ki so ga zabeležili tako s sobotnimi dnevi odprtih vrat v vojašnicah po celi Sloveniji, osrednja slovesnost pa je potekala v nedeljo 15. maja (dan SV) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na RTVSLO 2 smo si lahko v nedeljo zvečer v živo ogledali Proslavo ob 25. letnici delovanja vojske v samostojni Sloveniji, ki si jo lahko še vedno ogledate na spletu (več). Praznovanje 15. maja izhaja iz časa priprav na osamosvojitev Slovenije, ko so leta 1991 na obvezno služenje vojaškega roka sprejeli prvo generacijo slovenskih nabornikov – v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru in v 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani.

Sobotne dogodke so spremljali tudi novinarji spletnega portala Notranjsko – primorske Novice, ki so v objektiv ujeli tudi nekaj zanimivih prizorov:

Ob dnevu Slovenske vojske (SV) v vojašnici Barona Andreja Čehovina v Postojni

Spletno Uredništvo Notranjsko – primorske Novice

Postojna, Slovenija – V sklopu praznovanj ob 15. maju, dnevu Slovenske vojske (SV), so v soboto, 14. maja vojašnice med 9.30 in 17. uro odprle svoja vrata za obiskovalce. Različni dogodki in predstavitve čet ter vojaškega orožja so potekali v štirinajstih vojašnicah in vojaških objektih. V naši regiji je predstavitev potekala v vojašnici Barona Andreja Čehovina v Postojni, kjer jo je obiskal tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske, Generalmajor dr. Andrej Osterman. Dan odprtih vrat vojašnice Barona Andreja Čehovina v Postojni, 14.5.2015 (več).

Pripravil: A. Knific,  foto: Valter Leban

Povezani članki