Srbi, Američani, Madžari, Britanci … na skupni vojaški vaji pri Bujanovcu

by Urednik

NA VAJI V SRBIJI TUDI SLOVENSKI VOJAKI

V bazi Jug pri Bujanovcu v Srbiji se je s svečano otvoritvijo začela mednarodna vojaška vaja ’’Platinasti volk ‘19’’ na kateri sodeluje približno 500 pripadnikov oboroženih sil Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Madžarske, Italije, Severne Makedonije, Romunije, ZDA, Slovenije, Velike Britanije in Srbije. Udeležence je pozdravil poveljnik 4. brigade KoV, brigadni general Slobodan Stopa in jim zaželel uspešno izvedbo vaje.

Mednarodna vaja ’’Platinasti volk’’ (Platinasti vuk) predstavlja dobro priložnost za izpopolnjevanje našega znanja in izmenjavo izkušenj s pripadniki partnerskih držav, je v nagovoru poudaril srbski general Stopa.

Tema vaje je ’’Taktika, tehnike in procedure v večnacionalnih operacijah – neubojno orožje’’ pri angažiranju v večnacionalnih operacijah v mednarodnem okolju.

Vaja bo trajala do 19. junija, njen cilj pa je izpopolniti povezljivost in medsebojno razumevanje pripadnikov vojska partnerskih držav na taktični ravni med izvajanjem operacije v podporo miru v mednacionalnem okolju.

Pripravil: B. Knific, foto: MOS

Povezani članki