Tanki abrams za Trumpovo proslavo 4. julija

by Urednik

AMERIŠKA PROSLAVA 4. JULIJA OBARVANA VOJAŠKO

4. julija v ZDA praznujejo Dan neodvisnosti (Independent Day), ki bo letos še nekoliko bolj vojaško obarvan. V prestolnici bo imel nagovor predsednik Trump, “družbo” pa mu bodo delali tudi tanki abrams in oklepniki bradley.
Fotograf Associated Press je v ponedeljek na jugovzhodu Washingtona D.C v svoj objektiv uspel uspel ujeti dva tanka M1A1 abrams skupaj s štirimi drugimi vojaškimi vozili na tovornem vlaku.
Poleg statične predstavitve bojnih oklepnih vozil Ameriške vojske, bodo na proslavi s preleti sodelovali tudi štirje helikopterji AH-64 apache, dva lovca F-35, dva F/A-18, bombnik B-2 in dva lovca F-22. Sodelovalo bo tudi predsedniško letalo Air Force One in novi helikopter Marine One, ki je še v fazi testiranja, pa tudi dva V-22 osprey. Obalna straža bo predstavila helikopterja jayhawk in dolphin, zaključek pa bo pripadel letalski akrobatski skupini Blue Angels s šestimi F/A-18 hornet, ki bodo predstavili kar 16 pilotov.
“Imeli bomo velik četrti julij v Washingtonu D.C. Ta proslava bo nekaj posebnega,” je dejal Trump in zaključil: “Povedal bom nekaj besed in letala bodo preletavala nad glavami, najboljša letala na svetu in tudi druga letala.”
Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki