Ukrajinci testirajo izpopolnjeno protioklepni raketo SKIF

by Urednik

PRENOSNI PROTIOKLEPNI RAKETNI SISTEM SKIF

Ukrajinski državni konstruktorski biro Luch iz Kijeva je uspešno testiral izpopolnjeni prenosni protioklepni raketni sistem SKIF. Kot je sporočila tiskovna služba ukrajinskega konstruktorskega biroja so uspešno opravili nekaj lansiranj protioklepnih vodenih raket SKIF (izvozna različica protioklepne rakete STUNGA, ki so jo razvili za Ukrajinsko vojsko).

Po navedbah Lucha so na samem protioklepnem raketnem sistemu opravili vrsto izboljšav in sprememb, pri tem pa upoštevali želje potencialnih kupcev. Posebnost protioklepnega raketnega sistema SKIF je v uporabi na mehkih podlagah (npr. na pesku ali močvirnatem zemljišču).

SKIF je opremljen s termalno opazovalno enoto za odkrivanje in prepoznavanje groženj na večje razdalje podnevi in ponoči ter v slabih vremenskih razmerah. Same rakete proizvajalec ni spreminjal, saj so jo zasnovali za uporabo v vseh klimatskih pogojih in vremenskih razmerah. Orožje je namenjeno uničevanju tankov in drugih oklepnih vozil, utrdb, lebdečih helikopterjev, uporabno pa je tudi v pogojih elektronskih in optičnih protiukrepov. Raketni sistem je zložljiv in lahko prenosljiv.

Pripravil: B. Knific

Povezani članki