VIDEO: Preizkus raketnega sistema S-400

by Urednik

RUSKI RAKETNI POLK IZ CENTRALNEGA VOJAŠKEGA DISTRIKTA NA VAJA

Pripadniki ruskega centralnega vojaškega distrikta so v zadnjem tednu septembra 2016 prvič (med vojaško vajo) iz sistemov zračne obrambe S-400 triumph izstrelili rakete.

Z mobilnimi sistemi zračne obrambe S-400 so uspešno zadeli simulirane cilje v vojaški vaji na ruskem Daljnem vzhodu. Skupaj so izstrelili šest raket in z njimi zadeli več hitro letečih tarč, vključno z raketo kaban, ki so letele po ravni balističnih poti s hitrostjo 1500 metrov na sekundo in na višini do 45 kilometrov.

“Protiletalski raketni polk iz, ki je prejel raketne sisteme S-400 triumph pred enim letom, je uspešno izvedel več bojnih izstrelitev v okviru skupne vaje med zračnimi sila in zračnoobrambnimi silami na vojaškem poligonu Telemba v ruski republiki Burjatiji,” je dejal poveljnik centralnega vojaškega distrikta Ruske vojske Yaroslav Roshchupkin.

Raketni sistem zemlja-zrak S-400 triumf dolgega dosega lahko uniči vse vrste zračnih ciljev, vključno z letali, brezpilotnimi letali, balističnimi in manevrirnimi izstrelki v območju 400 km. Vsekakor pa ima S-400 napram S-300 boljše obrambne zmogljivosti, večji doseg in širši spekter uporabe, spremlja pa lahko do 36 ciljev z 72-imi raketami hkrati.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Preizkus raketnega sistema S-400 na ruskem Daljnem vzhodu

Povezani članki