VIDEO: Rusi pripravili tudi zimski tankovski biatlon

by Urednik

TANKOVSKI BITLON – TEKMOVANJE TANKOVSKIH POSADK

Ruska vojska se je v letu 2013 domislila nove discipline vojaškega športa – tankovski biatlon (tekmovanje v izurjenosti med posadkami tankov), ki se je dobro prijel in so ga letos prvič pripravili tudi v zimskem času. Tekmovanje je koristno tako za primerjavo usposobljenosti tankovskih posadk, kot tudi bojne sposobnosti različnih tankov med seboj.

Rusija je prvi tankovski biatlon na svetu organizirala že v avgustu 2013. Najboljše tankovske posadke iz Ruske vojske so med seboj tekmovale na poligonu v bližini Moskve, zmagovalci pa so se nato pomerili še s tekmovalci iz Armenije, Belorusije in Kazahstana.

Pri tankovskem biatlonu,  so hkrati na poligonu lahko štirje tanki naenkrat – odvisno od discipline (POSAMIČNO, ŠPRINT, ZASLEDOVALNO,SKUPINSKI ŠTART), vsak obarvan v živo barvo – rumeno, zeleno, modro in rdečo. Vsaka posadka mora prevoziti Tri kroge po neravnem terenu, vmes pa streljati na tarče v obliki tankov, hiš, helikopterjev,… Tako mora vsak tank prevoziti približno 21 km in vmes streljati na 5 tarč, vsaka zgrešena tarča pa pomeni dodatnih 500 metrov vožnje.

Več o tankovskem biatlonu v letu 2014 smo poročali v spodnjih novičkah.

Pripravil: Anže Knific, foto: EnglishRussia, Military Photos

 

VIDEO: Rusi pripravili tudi zimski tankovski biatlon

SORODNE NOVICE:

Na Tankovskem biatlonu 2014 zmagala ruska posadka

Na mednarodnem tankovskem biatlonu, ki je potekal med 4. in 16. avgustom 2014 na ruskem vojaškem poligonu Alabino v bližini Moskve, je prvo mesto pripadlo ekipi Ruske vojske.

Slovenska vojska bo sodelovala na tankovskem biatlonu

Slovenija je potrdila, da bo v prihodnjem letu sodelovala v tankovskem biatlonu na vadbišču v bližini Moskve.

Povezani članki