VIDEO: Ruski tank T-90MS na vadbišču

by Urednik

IZJEMEN VIDEOPOSNETEK RUSKEGA TANKA T-90MS

Ruski proizvajalec vojaških sistemov Uralvagonzavod ponuja vojskam v Južni Ameriki za testiranje vse svoje različice tankov T-90, ki so bili na ogled na obrambnem sejmu SITDEF Peru 2013 v Limi, je sporočil predstavnik proizvajalca.

Perujska vojska je že leta 2012 med obiskom v Rusiji izrazila interes za ruske glavne bojne tanke. Peru se zanima za nakup 120 do 170 tankov. Zato so Rusi v Peru pripeljali posodobljene tanke T-90, ki so na ogled na sejmu SITDEF Peru 2013, ki se je odprl v sredo v Limi.

“Glede na to pristno zanimanje Peruja za nakup tankov tipa T-90, je podjetje Uralvagonzavod pripravljeno, da pustijo tanke v tej državi za testiranje po koncu razstave,” je takrat dejal Aleksej Maslov, zastopnik proizvajalca in nekdanji vojaški general za RIA Novosti.

Tokrat je Uralvagonzavod na spletu objavil nova videoposnetka iz oktobrskega sejma Russian Arms Expo 2013 v Nižnem Tagilu, kjer so na poligonu predstavili glavni bojni tank T-90 MS v akciji, kot tudi druge oklepne oborožitvene sisteme.

Posodobitev glavnega bojnega tanka T-90MS

Posodobljeni glavni bojni tanki T-90 so opremljeni z močnejšim dizelskim motorjem z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom (1130KM), ki omogoča, da vozilo doseže najvišjo hitrost nad 60 km / h na cesti in do 45 km / h po terenu.

TankomT-90 so prenovili kupolo, ki ima posodobljen 125-mm top, dodali nov nadzor ognja, navigacijo in komunikacijske sisteme ter daljinsko upravljan 7,62-mm mitraljez. Prav tako so povečali stopnjo zaščite z eksplozivno reaktivnim oklepom.

Pripravil: A.K., foto: Military Photos

VIDEO spodaj: Ruski tank T-90MS v akciji


Sorodna novica: 

VIDEO: Bojno streljanje tankov, havbic,… na RAE 2013

Ruski oborožitveni sejem v Nižnem Tagilu je ponudil bojno streljanje iz tankov, samovoznih havbic, taktičnih in raketnih artilerijskih sistemov…

Povezani članki