Vietnam se zanima za ruske glavne bojne tanke T- 90MS

by Urednik

VIETNAM ŽELI OBDRŽATI RAZMERJE VOJAŠKE MOČI V AZIJI

Vietnam se zanima za nakup ruskih glavnih bojnih tankov T-90MS, s katerimi želi opremiti svoje oborožene sile kot odgovor na povečevanje vojaških sil  sosednjih držav, poročajo ruski mediji.

Zaenkrat še ni znanega več, kot le novica o zanimanju Vietnama za glavne ruske tanke. Vietnamska vojska zadnja leta tudi več ne poroča s kolikšnim proračunom upravljajo, tako da o številu tankov in vrednosti posla ni javnosti še nič znanega.

Najnovejša nadgradnja ruskega tanka T- 90 z oznako MS je podjetje Uralvagonzavod predstavilo na ruskem obrambnem sejmu Russia Arms Expo 2013 septembra v Rusiji. T-90 je najnovejša generacija ruskega glavnega bojnega tanka, ki je ugledal serijsko proizvodnjo. Tako je T-90 trenutno najbolj sodoben tank v službi ruskih kopenskih sil in mornariške pehote.

Vietnamska vojska je sedaj opremljena s starimi ruskimi tanki T-55 in T-62 ter kitajskimi type 59. Rusija je že dolga leta glavni dobavitelj orožja in vojaške opreme Vietnamu, med večje nakupe pa štejejo tudi zadnja naročila za 6 podmornic razreda kilo, 20 lovcev Suhoj Su-30MK2, hitri čolni razreda svetlyak in fragate razreda gepard.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Glavni bojni tank T-90MS

Povezani članki