Litva bo kupila 6 helikopterjev UH-60 black hawk

by Urednik

VOJSKA LITVE BO PODVOJILA SVOJO HELIKOPTERSKO ENOTO

Ameriški State Department je nedavno odobril prodajo 6 večnamenskih vojaških helikopterjev UH-60M black hawk in pripadajočo oborožitev ter opremo Litvi, skupna vrednost znaša več kot 380 milijonov dolarjev, je sporočila ameriška Agencija za obrambno-varnostno sodelovanje.

Litva je zaprosila za nakup 6 helikopterjev UH-60M black hawk v standardni ameriški konfiguraciji z določeno dodatno opremo, skupaj z dvema dodatnima motorjema T700-GE-701D za rezervne dele, osem opozorilnih sistemov sovražnega ognja (raket) AN / AAR-57 (CMWS) in dvanajst mitraljezov M240H, so zapisali v izjavi.

Vojska Litve ima sedaj v svoji oborožitvi 2 ruska transportna helikopterja Mil Mi-17 in 3 večnamenske francoske helikopterje AS365, ki jih uporabljajo tudi za naloge iskanja in reševanja (SAR). Z novimi helikopterji UH-60M black hawk bodo tako znatno povečali pri nalogah transporta vojakov, varovanja meje, protiterorističnih operacijah, medicinski evakuaciji, iskanju in reševanju, oskrbo in podporo pehotnih sil v vseh vremenskih razmerah.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki