Magyar Nemzet: Ukrajina se neizbežno približuje zlomu

by Urednik

“WASHINGTON ŽRTVUJE UKRAJINO ZA SVOJE GLOBALNE CILJE”

Madžarski dnevnik Magyar Nemzet piše, da sta destabilizacija in vzdrževanje konflikta v Ukrajini v ameriškem  interesu, Rusiji so pri tem naprtili vlogo agresorja, Ukrajini pa vlogo žrtve.

Naši mediji zelo redko navajajo ali citirajo tuje vire zvezi s položajem v Ukrajini in porajanjem nove hladne vojne med zahodom in vzhodom. Zaradi tega povzemamo tokrat madžarski vir – Magyar Nemzet, ki prihaja iz države, kjer nista bili niti Sovjetska zveza niti Rusija nikdar posebej, ali sploh ne,  v čislih.

Tako madžarski dnevnik navaja, da sta destabilizacija in vzdrževanje konflikta v Ukrajini v ameriškem  interesu, Rusiji so pri tem naprtili vlogo agresorja, Ukrajini vlogo žrtve, marionetna ukrajinska vlada – ki jo je postavila Amerika – pa predstavlja  “evropske interese”. Časopis še piše o spremembi zahodne politike do Ukrajine, ki slednjega kot da še ne razume. Ne razume, da njene zaveznice ne bodo pokrili njenih izgub in jo bodo na koncu pustili brez pomoči.

“Ukrajina se neizbežno bliža zlomu, čeprav je podpisala sporazum o pridruževanju in prosti trgovini z EU. Očitno je namreč videti, da je to ne bo rešilo. Nagnali so Viktorja Janukoviča, ki ni hotel podpisati pridružitvenega sporazuma, saj naj bi od Rusije dobil 15 milijard dolarjev, zdaj pa nimajo ne enega ne drugega. Ukrajina ni izgubila samo finančne podpore Rusije, pač pa tudi ruski trg, ki je bil zanjo življenjsko pomemben,” piše madžarski komentator Magyar Nemzeta. Kot navaja, Rusiji pri tem sploh ni treba hiteti, saj bodo ekonomske težave in neizbežen spopad s  proruskimi prostovoljci na vzhodu Ukrajine prej ali slej privedle do popolnega zloma Ukrajine.

“Prozahodni oligarhi v Ukrajini bodo verjetno šele tedaj doumeli, da njihovi pokrovitelji ne bodo pokrili izgub. Tedaj bo v  Ukrajini prišel čas za sile, ki se bodo ozrle na Moskvo,” še piše madžarski časopis.

Kot so še zapisali, je moč v analizi mednarodnega dogajanja dobiti vtis, da Washington žrtvuje Ukrajino za svoje globalne cilje. Zveza Nato zaman povečuje število svojih enot v vzhodni Evropi, Rusija bo namreč že do konca leta povečala svoj jedrski potencial za 40 novih medcelinskih balističnih raket, zaključuje komentator madžarskega dnevnika.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki