MAKS 2019: Erdogan pokazal zanimanje tudi za lovca MiG-35

by Urednik

KREPITEV RUSKO-TURŠKEGA ZAVEZNIŠTVA

Ob otvoritvi  letalskega salona MAKS 2019 je turški predsednik Erdogan izrazil zanimanje tudi za novega ruskega lovca MiG-35, ob tem da se s Putinom že dogovarjata o možnih dobavah letal Su-35 in Su-57.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je letalski salon MAKS 2019 (27.8. – 1.9. 2019) obiskal v družbi ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Erdogan je poleg ruskih letal Su-35 in Su-57 izrazil zanimanje tudi za letala MiG-35, je razkril vodja ruske zvezne službe za vojaško-tehnično sodelovanje Dmitrij Šugajev ob koncu prvega dneva salona, ki poteka na moskovskem letališču Žukovski. Dodal je, da bo Moskva lahko pomagala Ankari pri ustvarjanju svojega lovca 5. generacije ​​TF-X.

MiG-35 je zelo zanimivo letalo. Mimogrede, predsednik Erdogan se je včeraj ustavil pri modelu letala in postavil več strokovnih vprašanj v zvezi z oborožitvijo in značilnostmi letenja,” je opozoril Šugajev. Ob tem je dodal, da je Rusija že prejela povpraševanje za lovca MiG-35  s strani več držav.

MiG-35 je večnamenski borec 4. generacije in izpopolnjen izvirnik prvotnih lovcev MiG-29M/M2 in MiG-29K/KUB. Odlikujejo ga izboljšane bojne in letalne zmogljivosti.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum 

Povezani članki