Med žrtvami strmoglavljenja italijanskih tornadov tudi pilotka

by Urednik

NAŠLI TRUPLA VSEH ŠTIRIH PILOTOV LOVCEV TORNADO

Italijanske oblasti so sporočile, da so našli trupla vseh štirih pilotov, ki so bili udeleženi v nesrečo dveh lovcev Panavia tornado Italijanskih letalskih sil. Ena izmed žrtev trka dveh italijanskih vojaških letal, ki se je zgodil v torek 19. avgusta 2014 v bližini mesta Ascoli Piceno v osrednji vzhodni Italiji, je bila tudi pilotka  Mariangela Valentini.

Posadki talijanskih lovskih-bombnikov tornado iz 6. polka Italijanskih letalskih sil (Aeronautica militare) iz letalske baze Brescia-Ghedi sta sodelovali pri manevrih ob pripravah na večje operacije zveze Nato predvidene do konca letošnjega leta.

Italijanski preiskovalci strmoglavljenja letal tornado so sprva upali, da so piloti preživeli, saj naj bi se katapultirali iz obeh lovcev. To so sklepali po tem, da so izmetni sedeži že nekaj sekund pred strmoglavljenjem začeli oddajati signal.

V sredo, dan po nesreči, so našli trupla dveh pilotov, v petek še tretjega, kot zadnje pa v soboto še truplo pilotke Mariangele Valentini. Piloti so bili stari od 31 do 36 let. Pilotka Mariangela Valentini je sodelovala med drugim tudi v vojaških misijah zveze Nato v Afganistanu in Libiji, so sporočili predstavniki Italijanskih letalskih sil (Aeronautica militare) v soboto. Preiskovalci nesrečo še preiskujejo, točni vzroki pa še niso znani.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos, YouTube

SORODNE NOVICE:

V Italija sta trčila in strmoglavila dva lovca tornado

V osrednji Italiji, približno 25 od obale Jadranskega morja (nasproti Splita), sta se zaletela dva dvosedežna italijanska lovca Panavia tornado in strmoglavila.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo – lovci MiG-21

Makedonski vojaški analitik Igor Božinovski o floti hrvaških prestreznikov – lovcev MiG-21, dogajanjih in nesrečah ter razmišljanje o prihodnosti ter usodi nadzvočnega dela Hrvaških letalskih sil (HRZ i PVO).

Povezani članki