Najnovejši ruski lovci MiG-35 bodo opremljeni z avtopilotom za pristajanje

by Urednik

MIGOV AVTOPILOT ZA PRISTAJANJE V NEUGODNIH VREMENSKIH RAZMERAH

Ruski lovec MiG-35 bo lahko pri pristajanju uporabljal avtopilota, so sporočili iz ruske družbe Mikojan-Gurevič (MiG), in ob tem razkrili, da so že patentirali sistem za avtomatsko pristajanje v neugodnih vremenskih razmerah za letala MiG-29M/M2 ter MiG-35.

“Inženirji korporacije MiG so pridobili patent za sistem za avtomatsko pristajanje – avtopilot za lovce 4.++ generacije MiG-35,” so sporočili iz tiskovne službe družbe MiG. Nova tehnologija bo uporabljena v lovskih letalih MiG-29M/M2 in MiG-35.

Po besedah generalnega direktorja družbe Ilija Tarasenka bodo ta sistem samodejnega pristajanja vgradili tako v nove lovce MiG-35, kot tudi v obstoječo floto sodobnejših različic letal Mig-29. Sistem, ki so ga razvili inženirji v družbi MiG, bo zagotavljal večjo varnost in učinkovitost uporabe teh letal.

Novi sistem za avtomatsko pristajanje vključuje več inovativnih podsistemov in pogonskih mehanizmov, vključno z navigacijsko in merilno opremo. Z novim sistemom se bo povečala varnost pilotiranja v neugodnih vremenskih razmerah, pilotu bo omogočil samodejno usmeritev na pristajalno pisto, skrajšal čas za prilet in pristanek ter zagotovil varno spuščanje do območja vidljivosti.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

 

Povezani članki