Pentagon zanika ruska poročila o zadetkih tomahawkov v Siriji

by Urednik

ZDA ZANIKAJO RUSKO SLABO OCENO USPEŠNOSTI NAPADA S TOMAHAWKI

Trditev ruskega obrambnega ministrstva, da je od 59 izstreljenih raket BGM-109 tomahawk samo 23 zadelo cilje na napadenem letališču al Shajrat (od koder naj bi vzleteli v napad s kemičnim orožjem sirski lovski bombniki) v začetku aprila 2017, je Pentagonov uradni predstavnik pred dnevi zanikal v pogovoru za rusko spletno stran Sputnik. Ni pa navedel, koliko manevrirnih raket je to sirsko letališče in objekte na njem zadelo, dejal je samo, da ruska navedba ni pravilna.

Tiskovni predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva kapitan Jeff Davies je navedel, da so ZDA izstrelile 59 tomahawkov iz rušilcev Porter in Ross iz Sredozemskega morja na letalsko baz v bližini Homsa kot povračilni udar za sirski napad s kemičnim orožjem na sirsko provinco Idlib. Rusko obrambno ministrstvo je zatem zatrdilo, da je samo 23 raket od izstreljenih 59 zadelo cilje. Sledile so objave posnetkov na socialnih medijih, ki kažejo raztreseno in neeksplodirano orožje okoli letalske baze in v bližini civilnih naselij.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

Mattis: “ZDA s tomahawki uničili 20 odstotkov vseh sirskih letalnikov!”

Ameriška vojska je v nedavnem napadu z raketami tomahawk na sirsko letalsko bazo Šajrat v provinci Homs uničila 20 odstotkov letal Sirske vojske, je sporočil ameriški obrambni sekretar James Mattis.

“Ameriški tomahawki so že zastarela tehnika!”

Ameriške rakete BGM-109 tomahawk so zastarelo orožje, je v odmevih na ameriški napad sirske letalske baze navedel srbski geopolitik in polkovnik v pokoju Gorran Jevtović.

Povezani članki