Prvi nastop letalske akrobatske skupine Ruski sokoli z lovci Su-30

by Urednik

VIDEO: LETALSKA AKROBATSKA SKUPINA RUSKI SOKOLI

Ruska akrobatska letalska skupina Ruski sokoli (Sokoli Rossii) iz Letalskega centra za usposabljanje Lipetsk (ruski Top Gun), ki je vse od njenega neuradnega nastanka leta 2006 letela z lovci MiG-29 (ponavadi z enim parom) in Su-27, je prva prejela nove lovce Suhoj Su-30 in z njimi že opravila prvi skupinski polet.

Ruski sokoli so najmlajša akrobatska letalska skupina Ruskih letalskih sil, javnosti so namreč veliko bolj znani Ruski vitezi z lovci Su-27 in Striži z lovci MiG-29. Skupina je pred dnevi prvič izvedla predstavitveni nastop z letali Suhoj Su-30SM, s katerimi so zamenjali lovce Su-27 šob, je sporočil polkovnik Igor Klimov, tiskovni predstavnik Ruskih letalskih sil .

“Piloti iz akrobatske letalske skupine Ruski sokoli iz Letalskega centra Lipetsk so pokazali akrobatske manevre in letenje v formaciji nad osrednjim trgom v Krasnoyarsku med vojaškim promocijskim dogodkom,” je dejal Klimov.

Ob tem je spomnil, da je le vodja Letalskega centra Lipetsk Alexander Kharchevski pred tem letel z lovcem Su-30SM, medtem ko je bil za preostale pilote to prvi polet (pred tem so leteli s Su-27).

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos, Cavok

VIDEO: Nastop akrobatske letalske skupine Ruski sokoli nad Krasnoyarskom

Nastop Ruskih sokolov na rock festivalu Invazija-2013

31. julij 2013

Piloti Lipskega letalskega centra so v sestavi akrobatske letalske skupine Ruski sokoli (Sokoli Rossii) z letali MiG-29 in Su-27 izvedli demonstracijske polete za udeležence in obiskovalce rock festivala Invazija-2013  v Velikem Zavodovu v Tverskem okrožju.

Z lovci MiG-29 so piloti demonstrirali vrhunsko akrobatsko letenje v paru in bojno manevriranje na nizki višini v mejah tehničnih zmogljivosti. Prikazali so nekaj zapletenih manevrov: ogledalo, razhod v vzpenjanju, frontalni nož in sinhronizirani sodček. Lovci Su-27 pa so simulirali zračne boje, vse skupaj pa popestrili s svetlobnimi učinki ob izmetu svetlobnih-toplotnih vab.

Pripravil: B. Knific

VIDEO: Nastop akrobatske letalske skupine Ruski sokoli poleti 2013

Povezani članki