Putin potrdil novice o (delnem) umiku Ruske vojske iz Sirije

by Urednik

RUSKA VOJSKA BOGATEJŠA ZA BOJNE IZKUŠNJE IZ SIRIJE

Potem ko je že več bližnjevzhodnih medijev poročalo o odhodu večjega števila ruskih vojakov in letalnikov iz Sirije, je novico potrdil tudi ruski predsednik Vladimir Putin in ob tem poudaril bogate izkušnje, ki so jih pridobili pri sodelovanju v spopadih v Siriji.

V zadnjih dneh je bilo iz Sirije umaknjenih 13 letal, 14 helikopterjev in 1140 vojakov, ki so si nabrali bogate izkušnje in so uspešno opravili preizkušnjo, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin na srečanju diplomantov vojaških univerz v Kremlju. Ob tem je dejal, da bo imajo polno podporo, da v celoti izkoristijo pridobljene izkušnje iz Sirije za bojno usposabljanje pripadnikov Ruske vojske, da se izognejo najtežjim nestandardnim nalogam.

Ruska vojska je imela v Siriji hkrati nameščenih tudi več kot 60 lovcev in jurišnih letal Su-30SM, Su-34, Su-24, Su-25, helikopterje Mi-8Mi-24, Mi-28, Ka-52 aligator za izvajanje reševalnih in taktičnih operacij, enote zračne obrambe z raketnimi sistemi S-400, buk-M3, tor-M2 in pancir-S1,…

Ruska vojska in obrambna industrija zadnje leto močno poudarjata dragocene izkušnje iz vojne v Siriji, ki so zanje prepotrebne pri uporabi najsodobnejše vojaške opreme, ki je bila prav v intervenciji proti Islamski državi (ISIS) sploh prvič preizkušena v boju.

Ruski predsednik Putin je na srečanju diplomantov vojaških univerz v Kremlju še zagotovil, da bo povečal denarna nadomestila za vojake in rešil nekatere socialne probleme. “Država bo razvila sistem socialnih jamstev za vojake, oficirje in njihove družine,” je dejal in dodal, da indeksacija denarnih nadomestil poteka od 1. januarja 2018.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki