Repetirna puška Savage mark II BRJ

by Urednik

Predstavitev malokalibrske repetirne puške Savage mark II BRJ 

Na tržišču lahko med pestrim izborom malokalibrskih pušk najdemo tudi očem izredno všečno repetirno puško Savage mark II model BRJ. Odlična puška z laminiranim kopitom ima prosto vpeto tekmovalno cev s spiralnim vzorčenjem ter AccuTrigger nastavljiv sprožilec, ki ga je vesel vsak strelec.

Podjetje Savage Arms je ustanovil Arthur Savage leta 1894, kasneje pa se mu je pridružil še Joshua Stevens. Podjetje je sicer imelo svoje vzpone in padce, vendar je, kljub različnim lastništvom, preživelo vse do danes. Posebno izstopa obdobje od leta 1990 naprej, ko so začeli proizvajati nove izdelke, uporabljati boljše materiale ter dodajati svojim puškam izboljšave, ki so bile do tedaj na voljo za višjo ceno pri konkurenčnih proizvajalcih. Njihov poudarek je predvsem na puškah, ki zagotavljajo enake lastnost kot konkurenčne, vendar za nižjo ceno. Tudi sama politika podjetja je naravnana na posluh uporabnikov, saj njihova razvojna služba konstantno sledi mnenju in željam uporabnikov njihovih izdelkov.

Savage s svojimi linijami sodobnih pušk navdušuje uporabnike, saj se med njihovimi puškami najde večina strelcev. Tako imajo linijo, namenjeno lovcem, športnim strelcem velikih kalibrov, ravno tako pa športnim strelcem in rekreativcem malih kalibrov (speciality, big game, law enforcement, target, varmint, axis, rascal, šibrenice stevens …). V vsaki liniji so puške, ki zadovoljijo skoraj vse potrebe, saj med cenejšimi najdemo puške brez različnih dodatkov s plastičnimi kopiti, za zahtevnejše pa barvana kopita z različnimi maskirnimi vzorci (gozd, travnate površine, zimsko okolje …) ter lesena in laminirana kopita. Za zahtevnejše uporabnike so na voljo tudi različni sprožilci, med njimi najbolj izstopa sprožilni mehanizem Precision Action ter AccuTriger, ki ga bomo tudi opisali v nadaljevanju.

Repetirna puška Savage mark II BRJLinija mark II zajema trenutno 20 izvedenk repetirnih malokalibrskih pušk, vključno z dvema modeloma iz serije “rimfire package”, FVXP in FXP, ki imata že nameščena daljnogleda. Ta malokalibrska serija, kamor sodi tudi model BRJ, ima na razpolago vrsto različnih cevi in kopit, večina med njimi je opremljena tudi z nastavljivim prožilcem AccuTrigger.

Več o repetirni puške Savage mark II BRJ si lahko preberete v februarski izdaji revije Obramba (2014) v članku Boštjana Pavliča.

Repetirna puška Savage mark II BRJ

SlovArms

 

Povezani članki