Romunija se je odločila za nakup štirih korvet razreda gowind

by Urednik

IZGRADNJA IN VZDRŽEVANJE V ROKAH ROMUNSKEGA PARTNERJA

Romunija se je odločila za nakup štirih korvet in za posel izbrala francosko skupino Naval Group in njenega romunskega partnerja Santierul Naval Constanta (SNC), ki bosta v Romuniji zgradila tudi vzdrževalni center za korvete razreda gowind.

Posel je ovrednoten na skoraj poldrugo milijardo dolarjev (ob tem vri ne navajajo, za katero korveto gre –” lažjo” 1000 ali ”težjo” 2500, glede na vsoto, namenjeno projektu, bi lahko sklepali da za gowind 1000).

Ponudba Naval Group in SNC temelji na dopolnjevanju njunega partnerstva, ki bo zagotovilo suverenost in avtonomijo Romunije v tem projektu, saj bo romunski SNC dobil potrebno znanje za vzdrževanje in  podporo korvet skozi njihov celoten življenjski cikel – od gradnje, vzdrževanja in posodobitev. S tem programom bo Romunija izkoristila tradicijo dolgoletne izkušnje francoskega ladjedelničarja  Naval Group. Za korvete gowind  je izbralo že več držav. Platforma in njen bojni sistem (vključno s sistemom za bojno upravljanje Setis® -CMS), ponujata celovit nabor najsodobnejših Natovih standardov za boj proti površinskim ladjam (ASuW), za protipodmorniški boj (ASW) in zračno obrambo (AAW). Kot zatrjujejo Francozi, je fregata gowind  je odlična rešitev za Romunijo, saj omogoča izpolnjevanje  strateških nalog kot glavne partnerice Nata v Črnem morju in bo tako okrepila tudi evropske obrambne zmogljivosti.

Ob tem bosta francoski Naval Group in romunski SBC posodobili še dve fregati T22 in osnovali vzdrževalni ter šolski center za posadke.

Družino korvet gowind so zasnovali leta 2007 v Naval Group (prej DCNS) za uporab v priobalnih vodah. Ladje so dolge 85 do 102 m s spodrivom 1000 do 2500 t (gowind 1000 in gowind 2500). Na ladji lahko uporabljajo brezpilotnike – UAV, daljinsko upravljana površinska plovila (USV) in podvodna daljinsko upravljana plovila (UUV). Na zadnji palubi  lahko pristane do desettonski helikopter ali brezpilotni letalnik. Pogon je kombiniran – dizelski in vodni curek, kar omogoča odlične manevrske zmogljivosti in precejšnjo hitrost – do  25 vozlov (46 km/h).

Pripravil: B. Knific, foto: Naval Group 

Povezani članki