Rostec na indijski letalski razstavi v Bangaloreju

by Urednik

RUSKI IZVOZNI OBOROŽITVENI SISTEMI NA RAZSTAVI AERO INDIA 2021

Na največji indijski letalski razstavi Aero Indija bo ruska državna korporacija Rostec predstavila več kot 200 vojaških proizvodov in sistemov. Aero India 2021 bo potekal od 3. do 5. februarja v indijskem mestu Bangalore, navaja ruska tiskovna agencija TASS v informaciji Rostecovega direktorja za mednarodno sodelovanje in regionalno politiko Viktorja Kladova.

»Skupaj bomo pokazali več kot 200 vojaških proizvodov, vključno z demonstracijo Su-57E – v Indijo smo prišli z bojnim letalo, prihodnosti, ki predstavlja to edinstveno letalsko platformo pete generacije. Prikazali bomo tudi naše druge “prodajne uspešnice” – Su-35, MiG-35D, vojaški transporter Il-76 MD-90A (E), Il-78 MK-90A za prečrpavanje goriva v zraku … ,« je dejal Kaldov.

Načrtovano je, da bodo na razstavi predstavljen tudi lahki večnamenski helikopter Kamov Ka-226T. Vojaški strokovnjaki menijo, da je to idealen stroj za lokalne indijske podnebne in fizikalno-geografske razmere. Za indijsko stran bodo zanimivi tudi drugi ruski helikopterji: jurišni Mi-28NE, Mi-35, transportna Mi-171Sh in Mi-17B-5, bojno-izvidniški helikopter Ka-52 ter helikopter za elektronsko izvidovanje Ka-31.

Ob tem bodo  perspektivni kolesni ploščadi boomerang prvič v tujini pokazati oklepnik K-16 in pehotno bojno vozilo K-17. Razvoj platforme so začeli po navodilih ruskega obrambnega ministrstva, strokovnjaki ugotavljajo njegove dobre bojne in operativne zmogljivosti. Značilnost platforme boomerang je v dejstvu, da lahko na tej osnovi izvedejo široko paleto vozil z različnimi orožjem in opremo.

Pripravil: B. Knific, foto: TASS, Rostec

Povezani članki