Rusija bo ob zahodni meji namestila nove bojne helikopterje

by Urednik

20 NOVIH BOJNIH in TRANSPORTNIH HELIKOPTERJEV MI-28N, MI-26T IN MI-8MTV5 OB MEJI Z EVROPO

Rusija krepi svoje vojaške sile na zahodni meji države, predstavnik Zahodnega vojaškega okrožja Ruske vojske je pred dnevi sporočil, da bodo njihove enote do konca leta 2015 dobile več kot 20 novih bojnih in transportnih helikopterjev MI-28N, MI-26T in MI-8MTV5. Vsi helikopterji bodo prišli iz tovarne helikopterjev Mil Moskva.

Modernizacija letalskih enot, s helikopterji bodo okrepili letalske baze v najzahodnejših ruskih regijah – v Leningradu, Pskovu in Smolensku, prihaja sredi naraščajočih napetosti med Moskvo in Zahodom, v času ko zveza Nato krepi svojo vojaško prisotnost na območjih blizu meje z Rusijo v vzhodni Evropi.

“Novi vojaški letalniki so opremljeni z vrhunsko elektroniko, ki jim omogočajo, da izvajajo usposabljanja in bojne naloge vseh 24 ur na dan in v vseh vremenskih pogojih,” je v torek 30. junija 2015 za ruski medij Sputnik dejal polkovnik Oleg Kochetkov, vodja tiskovne službe Zahodnega vojaškega okrožja Ruske vojske.

Torkova ruska napoved dobave novih bojnih helikopterjev sledi poročilom medijev v zadnjem tednu, da bi zveza Nato lahko povečala število pripadnikov sil za hitro odzivanje na 40.000 vojakov, za večino teh vojakov pa pričakujejo, da bodo nameščeni v vzhodni Evropi. Ameriški obrambni minister Ash Carter je v začetku tedna dejal, da bodo ZDA zvezi Nato pomagale z letali, orožjem in silami, da bi pomagali zaščititi Evropo pred varnostnimi grožnjami.

Pripravil: A. Knific, foto: EnglishRussia, Russian Helicopters

Nastope ruskih vojaških helikopterje MI-28N, MI-26T in MI-8MTV5 bo mogoče videti tudi na letošnjem ruskem mednarodnem letalskem salonu MAKS 2015, katerega ogled organizira tudi Revija OBRAMBA.

obisk letalskega salona MAKS 2015

 

Povezani članki