Rusija na Krim poslala raketne sistem S-300

by Urednik

JEDRSKA KRIŽARKA PETER VELIKI SE VRAČA V ČRNO MORJE

Rusija je na Krimski polotok poslala bataljon (štiri baterije) protiletalski raketnih sistemov S-300, v Črno morje pa se vrača jedrska križarka Peter Veliki (Pyotr Veliky) razreda kirov, poročajo ukrajinski mediji.

Skupaj s štirimi baterijami raketnega sistema S-300 so skozi krimsko ožino Kerch na Krimski polotok v okrožje Guards (Simferopol) prispela tudi štiri oklepna vozila, generatorji na kamionih, cisterne z gorivom in štirje terenski avtomobili UAZ. Ukrajinski mediji tudi poročajo, da naj bi Ruska vojska na letališče v Simferopol iz letališča Ramenskoye pri Moskvi s transportnimi letali IL-76 prepeljala veliko vojaške opreme, vključno z  10-imi oklepnimi pehotnimi vozili.

Prav tako so poročali, da v Črno morje iz Sredozemlja v spremstvu dveh vojnih ladij prihaja zastavonoša Ruske mornarice – raketna križarka na jedrski pogon Peter Veliki (099). Medtem pa naj bi tri ladje iz Črnomorske flote Ruske mornarice nadzorovale Perekop Isthmus, 5-7 km ozek pas, ki povezuje celinsko Ukrajino in Krimski polotok.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Ruska raketna križarka Peter Veliki

Povezani članki